INFONET-468X60-BANNER

Otvoren Sektor 4 obilaznice oko Beograda

29.04.2021. | M. A. | Blic

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otvorio je danas (29.04.2021) Sektor 4 obilaznice oko Beograda od mosta na Savi kod Ostružnice do petlje Orlovača i Petlovo Brdo.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

- Kad se ovde bude završilo biće pakao prema Vinči, Leštanama, a zatim nam treba odatle povezanost sa Pančevom. To ćemo rešiti posle ovog sektora. Kada budemo završili sve od Ostužnice do Bubanj potoka time ćemo pomoći da više ne mora da se ide kroz centar grada - rekao je i dodao da je u pitanju "strahovito važna saobraćajnica i za kamione i ostala vozila".

- Kada bude bio auto-put ovde će prolaziti 50.000 vozila. Do septembra sledeće godine mora da bude gotovo sve - napomenuo je i dodao da je za Beograd važno da se izmeste kamioni iz centra grada, jer je to deo zelene agende. - Mi ćemo sve ovo do Bubanj potoka da završimo za godinu i 3-4 meseca. Zatim nam ostaje put do Vinče i Pančeva, da napravimo jedan prsten oko Beograda. Time, uz gradnju metroa, Beograd postaje evropska i svetska metropola - ocenio je Vučić.

Ministar građevinarstva Tomislav Momirović rekao je da je ova deonica najfrekvetnija kada se govori o teretnom saobraćaju.

- Ona je krenula da se radi 1989. godine, prvi put je trebalo da bude otvorena 1993. pa 1998. Čak je 2008. godine pravljeno jedno preliminarno otvaranje, a u međuvremenu se mnogo ljudi naselilo na ovom području, nelegalno. Želim da obećam da ćemo dati sve od sebe da završimo do kraja sledeće godine i poslednja dva sektora, kako bismo došli do Pančeva i kako bismo i ekološki rasteretili Beograd. Ogromna je gužva ovde zbog kamiona. Možemo da završimo i da stavimo u istoriju i priču o obilaznici - rekao je Momirović.

Do sada su završeni radovi na izgradnji auto-puta na obilaznici oko Beograda od mosta na Savi kod Ostružnice do petlje Orlovača i Petlovo Brdo i ta deonica u dužini od 7,7 kilometara danas (29.04.2021) se pušta u saobraćaj.

Radovi na Obilaznici oko Beograda, kod isključenja za Bubanj potok na opštini Voždovac, počeli su u februaru 2018. godine. Reč je o saobraćajnici na koju se čekalo 30 godina, a na tom delu obilaznice radi se 19,5 kilometara puta. Kada ovaj deo bude završen, preostaće treća deonica od Bubanj potoka do Pančeva dugačka 31 kilometar.

Podsetimo, saobraćajnica koja bi trebalo da rastereti gradsku zonu od tranzitnog saobraćaja, sastoji se od tri deonice - "A" od Batajnice do Dobanovaca (9,7km), "B" od Dobanovaca do Bubanj potoka (37,3km) i "C" od Bubanj potoka do Pančeva (31km).

Gradnja Obilaznice oko Beograda počela je, verovali ili ne, pre 31 godinu.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;