PRIJAVA-468X60-BANNER

AUSTROTHERM-970X250-BANNER

Nekadašnja zgrada Beobanke na Zelenom vencu u novom ruhu

28.04.2021. | Beobuild

Zgrada nekadašnje Beobanke na Zelenom vencu pre nekoliko dana dobila je novog vlasnika, čime je stavljena tačka na prethodni projekat kompanije Stattwerk posle čitave tri godine. Ostatke nekadašnjeg objekta kupila je novosadska firma Astoria Properties, a već su i odmakle pripreme za temeljnu rekonstrukciju ovog zaštićenog zdanja. Zjapeća ruina u samom centru grada konačno bi mogla biti ponovo privedena nameni, a novi projekat rekonstrukcije već je u procesu pribavljanja građevinske dozvole i neophodnih odobrenja Zavoda za zaštitu spomenika.

3D prikaz idejnog rešenja zgrade na Zelenom vencu nakon rekonstrukcije

 3D prikaz idejnog rešenja zgrade na Zelenom vencu nakon rekonstrukcije

Rekonstrukcija objekta će biti izvedena u postojećim gabaritima, a ukupna površina objekta je oko 10.000m². Objekat se sastoji iz glavne kule (Su+P+13) i aneksa ka Brankovoj ulici (Po+P+5), primarno poslovne namene sa svim pratećim funkcijama i mogućnošću realizacije komercijalnog prizemlja. Treća arhitektonska celina ovog kompleksa, odnosno aneks ka Ulici carice Milice, nije u istom vlasništvu, pa tako nažalost neće ni biti obuhvaćen projektom rekonstrukcije. Nepostojanje posebnog parking prostora ili podzemne garaže, ostaje ograničavajuća okolnost ovog kompleksa, što će verovatno biti razmatrano i rešavano u nekoj kasnijoj fazi.

3D prikaz idejnog rešenja zgrade na Zelenom vencu nakon rekonstrukcije

3D prikaz idejnog rešenja zgrade na Zelenom vencu nakon rekonstrukcije

Pribavljanje građevinske dozvole i potrebnih odobrenja je u toku, tako da se i početak radova moze očekivati relativno skoro, prema nekim najavama već ovog leta.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Pele 28.09.2023.
Ja sam bio skeptičan kaoa su mi nudili ali ...
Poštovani u vezi vašeg teksta o korupciji u...
almir 30.08.2023.
Da li je planom rekonstrukcije predvidjeno ...
O rastu cena stanova se govori gotovo sa za...
Marija 10.07.2023.
Ivrstan tekst! Mnogo sam naučila o aspektim...

;