INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Novi parking prostor pored šetališta

06.04.2021. | S. V. | Novosti

Zapuštena površina na Keju oslobođenja pored vrtića "Mala sirena" postaće parking prostor, površine 4.700 kvadrata. Kako je rečeno u GO Zemun, na ovaj način biće umanjen gorući problem nedostatka parking mesta u centralnom delu ove opštine na Dunavu.

Budući izgled parkinga na Keju oslobođenja

Budući izgled parkinga na Keju oslobođenja (Foto: Beoinfo)

Novi prostor, čija bi izgradnja trebalo da počne krajem maja, imaće mesta za oko 140 automobila. Jedno od mesta biće porodično parking mesto, dok će šest će biti namenjeno za osobe sa invaliditetom. Takođe, biće postavljen i parking za bicikle, koji će moći da koriste i oni koji se dvotočkašima upute ka Keju. Za stanare okolnih zgrada, JKP "Parking servis" kao investitor, omogućiće uslove za povlašćeno parkiranje.

Prošle nedelje, grupa građana okupila se na lokaciji budućeg parkinga kako bi izrazila nezadovoljstvo zbog ovog projekta. Kako kažu, protive se i uništavanju zelenila u svom kraju, i prethodnih dana su sakupljali potpise u svojim zgradama.

- Planiranom izgradnjom parkiga neće se rešiti problem parkiranja stanara, već se novo parkiralište pravi za posetioce restorana i splavova, a da bi se zaradio dodatni novac od naplate parkiranja - kažu Zemunci. - Stanari će na ovom parkiralištu plaćati kao i svako drugi, dok će okolna parking mesta ostati besplatna.

Prema rečima predsednika GO Zemun Gavrila Kovačevića, u saradnji sa Sekretarijatom za saobraćaj, deo uz zgrade na Keju oslobođenja biće obeležen po zonama za parkiranje.

- Na taj način će svi ljudi koji žive u okolnim višespratnicama imati normalno mesto za parkiranje, a višak mesta biće za one koji dođu na Kej - kaže Kovačević.

 Problem parkiranja u Zemunu je ogroman, pogotovo u delu starog jezgra. Nova parking mesta doprineće boljem redu i poboljšanju kvaliteta života Zemunaca koji tu žive.

U okviru ovog prostora predviđena je i zelena oaza kao mesto za odmor. Površina prema vrtiću biće preuređena u novi zeleni pojas. Biće postavljene klupe i posađena nova stabla.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;