INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Beogradski aerodrom dobio novu centralnu putničku zonu i "Teslin trg"

05.03.2021. | Tanjug

Aerodrom "Nikola Tesla" u Beogradu koji posluje u sastavu francuske grupe Vansi okončao je renoviranje centralne zone za boravak putnika pre ukrcavanja na let, vredno više od dva miliona evra, a putnicima su na raspolaganju novi free shop, restoran i besplatna gejming zona i internet. Rekonstrukcija je trajala pet meseci i izvedena je u saradnji sa kompanijom Dufry, najvećim zakupcem na aerodromu.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Nova zona u koju se ulazi odmah nakon pasoške kontrole obuhvata proširen i modernizovan free shop od 876 kvadratnih metara, zonu za odmor putnika "Teslin trg" sa garniturama za sedenje, restoran i kafe bar, gejming zonu i novi prostor za roditelje i decu kod gejtova 4 i 5.

- Glavna komercijalna zona je preuređena u skladu sa kompletnom rekonstrukcijom aerodroma, tako da omogući bolji komfor putnicima. U ovu zonu zajedno sa našim zakupcem kompanijom Dufry smo investirati više od dva miliona evra i napravili novi duty free shop koji je opskrbljen novim brendovima, sa boljom ponudom domaćih proizvoda i koji apsolutno omogućava najbolji mogući konfor putnika - rekao je izvršni direktor za komercijalne poslove aerodroma "Nikola Tesla" Miodrag Mirković..

Dodao je da na "Teslinom trgu", osim prostora za odmor postoji i gejming zona gde putnici svih uzrasta mogu besplatno da koriste konzole za igru, kao i da putnici u čitavoj zoni mogu da koriste besplatan internet.

- Onda je tu i restoran koji ima više od 200 mesta, sagrađen po najvišim standardima, i sada imamo kompletnu zonu koja ima skoro 2.000 kvadrata namenjenu za odmor putnika po najboljim standardima kompanije Vansi koje ona promoviše na svih 45 aerodroma kojima upravlja po celom svetu - naglasio je Mirković.

Beogradski aerodrom, dodaje, ni ranije nije bio daleko od tih standarda, ali ih je sada dodatno podigao.

Aerodrom "Nikola Tesla" dobio je i tri važne potvrde dobrog poslovanja od najvećeg svetskog strukovnog udruženja, Saveta međunarodnih aerodroma (ACI).

U toku su obimni radovi na proširenju kapaciteta aerodroma u koje Vansi ulaže više od 730 miliona evra. Reč je o proširenju aerodromskog terminala izgradnji nove piste duge 3,5 kilometra, novih staza i pozicija za parkiranje aviona, platforme za odleđivanje aviona, novog parkinga za automobile sa više od 1.500 parking mesta i pristupnih puteva.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Darko 15.07.2024.
Bez podzemne garaže džaba vam trud.
Darko 08.07.2024.
Prvo je potrebno uraditi trijažu. Ko je gra...
Zar 06.07.2024.
Nisu dovoljne zarobljene zivotinje u zoološ...
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...

;