IZOLACIJA-468X60-BANNER

Rekonstrukcija Keja oslobođenja u Zemunu

04.03.2021. | S. B. M. | Novosti

Sekretarijat za invsticije čeka građevinsku dozvolu za rekonstrukciju Keja oslobođenja, od Ulice Stavana Markovića do obaloutvrde. Projekat za izvođenje je skoro gotov i trebalo bi da bude raspisan tender za izvođača radova. To znači da bi uskoro, pre početka leta, mašine već mogle da zauzmu ovaj deo starog Zemuna.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Prema rečim Sekretara za investicije Luke Petrovića, radiće se nova kišna kanalizacija, ali i fekalna kanalizacija. Na jednom delu je i nema, tačnije u zadnjem delu ulice, pa će je sada stanovnici tog dela dobiti. Tu se gradi i kolektor fekalne kanalizacije.

- Menjaju se vodovodne cevi, a stavljamo i novu rasvetu celom dužinom ulice. Svuda se stavljaju kamene kocke, menja se kolovozna kontrukcija, sređuju trotoari. Deo od Petra Markovića do Stevana Markovića biće urađen od asfalta, dok će sve do obaloutvrde biti postavljena sitna kocka. Kod zgrade katastra napravićemo parking prostor za četiri laka dostavna vozila kako bi se snabdevala Gospodska ulica. Biće napravljen i parking za turističke autobuse, kod kružnog toka - navodi Petrović.

U planu je i obnova poprečnih ulica - Kosovske, Beogradske, Obradovićeve, Davidovićeve i Dr Petra Markovića, koje će dobiti novu kaldrmu. Ovim će biti vraćen ambijentalni izgled starog Zemuna.

Taj kruži tok biće napravljen kod restorana "Bela Napoli". Ulica će od Njegoševe do obaloutvrde biti proširena na 5,5 metara i tu že biti napravljena okretnica kako bi vozila mogla da se okreću. Tada će i vatrogasna vozila, po prvi put, moći da stigni do tog dela Zemunskog keja.

- Kada radovi počnu, rok za završetak bi trebalo da bude osam meseci, ali će to tek biti definisano projektom koji je u izradi i koga radi Hidroprojekt. Radiće se deo dug 1.069 metara, a vrednost projekta je 360 miliona dinara bez PDV - rekao je Petrović za Novosti.

Ipak, bitno je naglasiti da se radi samo ulica, ne i šetalište do obale.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


IZOLACIJA-300X250-BANNER
BAUDER-300X250-BANNER
BINA-300X120-BANNER

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nenad 17.05.2022.
Sve je to mrtvo slovo na ppairu. Kaže se u ...
Kris 14.05.2022.
Da, ali da li ljudi znaju da ce to biti zgr...
Perica Ognjanovic 16.04.2022.
Sjajan tekst, svaka cast. Mi smo upravo ugr...
Nenad 29.03.2022.
Nekada je Novi Sad bio pun parkova i zeleni...
U Opštem delu Plana detaljne regulacije pro...