PRIJAVA-468X60-BANNER

INFONET-970X250-BANNER

U izgradnju i rekonstrukciju trgova investiraće se 480 miliona dinara

02.03.2021. | Beoinfo

Završena je izgradnja trga koji se nalazi na raskrsnici Balkanske ulice, Milovana Milovanovića, Gavrila Principa i Admirala Geprata. Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić, zajedno sa predsednikom opštine Savski venac Milošem Vidovićem, obišao je juče (01.03.2021) ovaj novoizgrađeni trg i rekao da je ukupna vrednost radova iznosila 92 miliona dinara.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

- Verujem da će ovo biti značajno mesto za okupljanje naših sugrađana, ali i turista. S jedne strane, trg ima dobru povezanost sa Savskim trgom, a sa druge, Balkanskom ulicom ide se prema centru. Na savremen način rekonstruisano je četiri hiljade metara kvadratnih na ovom prostoru. Važno je da imamo ovakve trgove jer ulepšavaju grad i daju mu životnost. Nedostajala su nam ovakva mesta koncipirana i osmišljena na savremen način - rekao je Radojičić.

Gradonačelnik je dodao da je obnovljen prostor prilagođen kretanju pešaka tako što su povećane površine za njihovo kretanje. Zastor na kolovozu je urađan od sitne kamene kocke, na trotoarima su kamene ploče, a urađena je i nova ulična LED rasveta.

- Ovom rekonstrukcijom vodili smo računa da se postigne efekat ambijenatalne celine, a vodilo se računa i o materijalima koji su korišćeni kako bi se zadržala autentičnost ovog dela Savskog venca. Mali trgovi ili takozvane "pjacete" su veoma atraktivna turistička mesta koja privlače kako domaće tako i strane turiste. Ovakva mesta predstavljaju nove urbane džepove koji su mesta za odmor u letnjim mesecima u velikim gradovima – izjavio je gradonačelnik Radojičić.

On je naglasio da je ceo prostor oplemenjen novim uličnim mobilijarom: klupama za sedenje, mestima predviđenim za parkiranje bicikala, a posađeno je i 14 novih stabala, izgrađane su dve nove zelene površine u kojima je zasađeno nisko rastinje.

- Rekonstrukcijom ovih prostora, koja je u skladu sa celokupnom gradskom strategijom kojom se prednost daje pešacima i biciklistima, značajno se poboljšava kvalitet života u Beogradu po uzoru na evropske gradove – rekao je Radojičić i dodao da će se u narednom periodu u izgradnju sličnih trgova investirati još 480 miliona dinara.

- Trenutno se rade trgovi na uglu Birčaninove i Bulevara oslobođenja, na uglu Njegoševe i Maksima Gorkog, zatim Mileševske i Cara Nikolaja, u Kraljevića Marka, kao i na uglu Strahinjića bana i Tadeuša Košćuška - zaključio je gradonačelnik.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


JAVOR
JAVOR
JAGODINA-RIBARE
www.javorsztr.com

ILGRAD
ILGRAD
BEOGRAD-PINOSAVA
www.ilgrad.rs

LORENCIC
LORENCIC
BEOGRAD-ZEMUN
www.lorencic.rs

LEGI-SGS
LEGI-SGS
BEOGRAD-RUŠANJ
www.legi.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Pele 28.09.2023.
Ja sam bio skeptičan kaoa su mi nudili ali ...
Poštovani u vezi vašeg teksta o korupciji u...
almir 30.08.2023.
Da li je planom rekonstrukcije predvidjeno ...
O rastu cena stanova se govori gotovo sa za...
Marija 10.07.2023.
Ivrstan tekst! Mnogo sam naučila o aspektim...

;