INFONET-468X60-BANNER

Gradiće se novi sportsko-rekreativni centar na mestu hale "Pinki"

25.02.2021. | S. Vidačković | Novosti

Hala "Pinki" u Zemunu biće srušena sledeće godine, a na tom mestu gradiće se moderni, multifunkcionalni sportsko-rekreativni centar. Kako saznaju Novosti, tokom narednih meseci rešiće se svi imovinsko-pravni odnosi, kako bi objekat "Pinki" bio vraćen u vlasništvo Grada, posle čega će početi izrada projekta novog projekta.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Trenutni većinski vlasnik "Pinkija" je kompanija NIS, sa 49 odsto udela u kapitalu. Prema rečima našeg izvora, Opština Zemun uskoro će uputiti inicijativu Gradskoj upravi jer postoji mogućnost da Kompanija NIS uskoro preda "Pinki" Gradu. Ukoliko se ove godine reše imovinsko-pravne peripetije, sledeće godine počinje izrada projekta i realizacija koja podrazumeva rušenje sadašnjeg i gradnju novog sportskog objekta.

- Ovaj projekat je potreba Zemunaca, a ima ih skoro 200.000 - ističe naš izvor - Hala "Pinki" je na dobrom putu da postane ruglo opštine, objekat je oronuo i nema adekvatno održavanje.

Ovakav "Pinki" ne može da opstane. Nova sportska dvorana je neophodna i mnogo će doprineti popularizaciji sportova, a imaće uslove i za održavanje raznih događaja.

Iako još nema nagoveštaja o tome kolika bi nova hala trebalo da bude, saznajnja su da će buduća dvorana biti veća od postojeće.

Ova dvorana je jedini sportski centar u Beogradu koji se ne finansira iz gradskog budžeta jer je 2000. godine tadašnja opštinska vlast donela odluku da transformiše Dom "Pinki" u JP KCS "Pinki Zemun", koje od tada posluje kao akcionarsko društvo, a većinski deo akcija od 49 odsto prodat je kompaniji NIS.

Osim hale koja ima 2.300 sedećih mesta, u okviru kompleksa postoje borilačka, gimnastička i baletska sala, fitnes centar, streljana i zatvoreni bazen. 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;