INFONET-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

Gradiće se novi sportsko-rekreativni centar na mestu hale "Pinki"

25.02.2021. | S. Vidačković | Novosti

Hala "Pinki" u Zemunu biće srušena sledeće godine, a na tom mestu gradiće se moderni, multifunkcionalni sportsko-rekreativni centar. Kako saznaju Novosti, tokom narednih meseci rešiće se svi imovinsko-pravni odnosi, kako bi objekat "Pinki" bio vraćen u vlasništvo Grada, posle čega će početi izrada projekta novog projekta.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Trenutni većinski vlasnik "Pinkija" je kompanija NIS, sa 49 odsto udela u kapitalu. Prema rečima našeg izvora, Opština Zemun uskoro će uputiti inicijativu Gradskoj upravi jer postoji mogućnost da Kompanija NIS uskoro preda "Pinki" Gradu. Ukoliko se ove godine reše imovinsko-pravne peripetije, sledeće godine počinje izrada projekta i realizacija koja podrazumeva rušenje sadašnjeg i gradnju novog sportskog objekta.

- Ovaj projekat je potreba Zemunaca, a ima ih skoro 200.000 - ističe naš izvor - Hala "Pinki" je na dobrom putu da postane ruglo opštine, objekat je oronuo i nema adekvatno održavanje.

Ovakav "Pinki" ne može da opstane. Nova sportska dvorana je neophodna i mnogo će doprineti popularizaciji sportova, a imaće uslove i za održavanje raznih događaja.

Iako još nema nagoveštaja o tome kolika bi nova hala trebalo da bude, saznajnja su da će buduća dvorana biti veća od postojeće.

Ova dvorana je jedini sportski centar u Beogradu koji se ne finansira iz gradskog budžeta jer je 2000. godine tadašnja opštinska vlast donela odluku da transformiše Dom "Pinki" u JP KCS "Pinki Zemun", koje od tada posluje kao akcionarsko društvo, a većinski deo akcija od 49 odsto prodat je kompaniji NIS.

Osim hale koja ima 2.300 sedećih mesta, u okviru kompleksa postoje borilačka, gimnastička i baletska sala, fitnes centar, streljana i zatvoreni bazen. 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;