Najavljena rekonstrukcija zgrade nekada najveće štamparije na Balkanu

19.02.2021. | Beobuild

Zgradu BIGZ-a kupila je u svom prvom partnerskom projektu Marera Real Estate Partners koju će obnoviti prema oprobanom konceptu kojim se njena sestrinska kompanija, Marera Properties, pozicionirala kao lider u rekonstrukciji znamenitih objekata u Beogradu. U projekat obnove beogradskog spomenika kulture - zgrade nekadašnjeg BIGZ-a ušla je sa kompanijom Aleksandar gradnja. Projekat će se realizovati preko posebno osnovane kompanije MPP BIGZ, u kojoj obe strane imaju po 50 odsto učešća.

BIGZ - 3D prikazi

BIGZ - 3D prikazi

U zgradu nekada najveće štamparije na Balkanu ukupno će biti uloženo preko 40 miliona evra, i ona će biti novi ukras grada za nešto više od 18 meseci koliko je planirano za rekonstrukciju. Kako je u pitanju antologijsko delo srpske moderne arhitekture, kompanija će tesno sarađivati sa Zavodom za zaštitu spomenika kulture grada Beograda na očuvanju autentičnog izgleda projekta Dragiše Brašovana.

Ovo monumentalno zdanje ima preko 40.000m², od čega je nešto preko polovine upotrebnog prostora usled impresivno projektovanih hodnika i stepenišnih zona, izjavila je Milana Srećkov, direktorka kompanije MPP BIGZ., i dodala da je na domaćem tržištu nekretnina kancelarijski segment daleko od zasićenog i da tu vide prostor za nove investicije.

BIGZ - 3D prikazi

BIGZ - 3D prikazi

Kao budući moderni poslovni centar, BIGZ će kompanijama zainteresovanim za zakup ponuditi kombinaciju klasičnih kancelarija različitih veličina i open space koncepta, ali i mogućnost da organizacija prostora i dizajn enterijera budu u potpunosti prilagođeni njihovim potrebama i specifičnim zahtevima.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Cane 02.08.2021.
To rušenje objekata ne ide nikom u prilog,p...
Jovan Vranjes 02.08.2021.
Opstina zemun nam je prodala placeve sve po...
Maki 28.07.2021.
Šta je sa nelegalnim zgradama gde investito...
Žile 28.07.2021.
Traže legalizaciju zgrada starih preko 40 g...
Predrag 24.07.2021.
Interesuje me cena po mq kako se krece