INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Početak radova na izgradnji brze saobraćajnice Sombor - Kikinda u septembru

20.01.2021. | Tanjug

Počela je izrada projekta za brzu saobraćajnicu Sombor - Kikinda, za čiju izgradnju je država izdvojila 100 miliona evra. Početak radova se očekuje u septembru ove godine, a planirano je da se sa izgradnjom završi u roku od dve i po godine.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković i njegovi stručni saradnici sastali su se juče (20.01.2021) sa projektnim timom firme MHM-Projekt doo Novi Sad, koja je angažvana za izradu projekta brze saobraćajnice Sombor-Kikinda. Tema radnog sastanka bila je potencijalna lokacija trase brze saobraćajnice koja će prolaziti kroz teritoriju Grada Sombora.

Brza saobraćajnica će se prostirati od Bačkog Brega do Nakova i povezaće dve države sa kojima se Srbija graniči, Mađarsku na severozapadu i Rumuniju na istoku.

Na sajtu grada Sombora navedeno je da će planirana saobraćajnica olakšati komunikaciju i ubrzati razvoj privrede u mestima na planiranoj trasi.

Tokom sastanka predstavljeno je i idejno rešenje kružnog toka za raskrsnicu ulica 12. vojvođanske udarne brigade, Solunskih boraca i Tome Roksandića, za koju je angažovana ista firma. Ovo predstavlja jedan od prvih koraka da još jedna komplikovana i problematična raskrsnica u Somboru dobije svoje bezbedno rešenje u vidu kružnog toka.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;