INFONET-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

U Zaječaru počinje gradnja stadiona

30.12.2020. | I. M. | eKapija

U Zaječaru je počela gradnja novog gradskog stadiona u Park-šumi Kraljevica. Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić rekao je da će 28,5 miliona EUR biti uloženo u stadion u tom gradu, navodeći da je to važna investicija u ovom delu istoka Srbije. Ničić je rekao da će stari stadion FK Timoka biti pretvoren u atletski stadion za istočnu Srbiju.

Budući izgled stadiona u Zaječaru (Foto: Grad Zaječar)

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, koji je prisustvovao polaganju kamena temeljca najavio je da će radovi biti završeni za godinu i 11 meseci, kao i da će stadion biti "prvi potpuno pokriven stadion za fudbal u Srbiji". Kamen temeljac za izgradnju Gradskog stadiona u Zaječaru položili su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ministar sporta Vanja Udovičić i gradonačelnik Boško Ničić.

- Zaječarski stadion je najlepši projekat, čudesno deluje, i za manje od dve godine, tačnije, za godinu i 11 meseci izvođač treba da zavrsi posao - rekao je Vučić i dodao da će na tom stadionu igrati i fudbalska reprezentacija Srbije, kao i Partizan i Crvena zvezda, ali i da će se oko stadiona na Kraljevici graditi hoteli i drugi sadržaji.

Gradski stadion u Zaječaru imaće 8.186 mesta i biće izgrađen u skladu sa UEFA standardima, na obroncima Kraljevicе, u sklopu postojećeg sportsko-rekreativnog kompleksa.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;