IZOLACIJA-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Deonica Pojate-Kruševac biće gotova za godinu dana

18.12.2020. | Tanjug

Radovi na Moravskom koridoru odvijaju se po planu i u otežanim okolnostima izazvanih pandemijom korona virusa, kaže ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, koji očekuje da će u narednih godinu dana biti završeni radovi na prvoj deonici između Pojata i Kruševca.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Momirović je na televiziji Prva istakao da su otvoreni radovi na prvoj deonici Moravskog koridora, koja spaja Kruševac i Kraljevo.

Po njegovom mišljenju Moravski koridor koji je dug 110 kilometara za 500.000 ljudi koji žive u tom delu daje potpuno drugu perspektivu.

Upitan kada će nakon završetka auto-puta do Požege biti gotov auto-put do granice sa Crnom Gorom i do Sarajeva, Momirović je naveo da su Crna Gora i BiH naši strateški partneri sa kojima imamo jako veliku ekonomsku saradnju.

Podsetio je da je završen deo auto-puta od Surčina do Preljine, da na proleće kreće da se gradi deonica Novi Beograd-Surčin, a da je trenutno u toku gradnja na deonici Preljine- Požega.

- Pre oko 10 dana izdata je i građevinska dozvola, radovi jako ozbiljno idu. Očekujemo do kraja sledeće godine da završimo radove do Požege - kaže Momirović.

Nakon toga, kako je rekao, brzo treba nastaviti radove na auto-putu do Sarajeva, i poručio da nam je strateški interesantno da se povežemo sa glavnim gadom BiH i da se povežemo sa Crnom Gorom.

- To su naši najbliži partneri. Vrlo brzo ćemo potpuno putnom infarstruktirom povezati Srbiju, Crnu Goru i BiH - kaže Momirović.

Na proleće treba da počne gradnja aerodroma u Trebinju, a Momirović kaže da to neće biti jedina investicija u Republici Srpskoj koju pomaže Srbija.

Upitan o sistemu za prečišćavanje voda u Kruševcu, ministar je rekao da je to postrojenje u završnoj fazi i da je urađeno 50 kilometara kanalizacije i kolektornih instalacija.

- Sledeće godine u Kruševcu gradimo i aerodrom, mali i moderan, koji će dati dodatnu perspektivu tom gradu - navodi Momirović.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Pele 28.09.2023.
Ja sam bio skeptičan kaoa su mi nudili ali ...
Poštovani u vezi vašeg teksta o korupciji u...
almir 30.08.2023.
Da li je planom rekonstrukcije predvidjeno ...
O rastu cena stanova se govori gotovo sa za...
Marija 10.07.2023.
Ivrstan tekst! Mnogo sam naučila o aspektim...

;