INFONET-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

Izrada generalnog projekta za auto-put Vožd Karađorđe

27.11.2020. | B92

Koridori Srbije pokrenuli su javnu nabavku za izradu Generalnog projekta sa Studijom opravdanosti za izgradnju državnog puta prvog reda Vožd Karađorđe. On će, podsećaju u saopštenju iz Koridora, spojiti centralni deo Šumadije sa istočnom Srbijom.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Ovaj auto-put biće najbrža veza Istočne Srbije sa Centralnom i Zapadnom Srbijom, kao i koridorima 10 i 11. Put će biti dugačak 220 kilometara, a gradnja će biti podeljena na pet deonica. Nova saobraćajnica proći će kroz teritorije opština Lazarevac, Sopot, Mladenovac, Aranđelovac, Topola, Rača, Lapovo, Velika Plana, Svilajnac, Despotovac i Bor, dodaju oni.

Povodom pokretanja ovog postupka, v. d. direktora Koridora Srbije Aleksandar Antić izjavio je da je gradnja ovog auto-puta prepoznata kao projekat od posebnog značaja za Republiku Srbiju, jer će omogućiti neuporedivo bolje povezivanje istočnih, centralnih i zapadnih delova Republike Srbije.

- To će u perspektivi doneti još dinamičniji razvoj lokalnih ekonomija, smanjenje nezaposlenosti i još bolji ambijent za dolazak investicija. Sama gradnja ove saobraćajnice, nesumnjivo će otvoriti mogućnosti za angažovanje lokalnih preduzeća i radne snage - poručio je on.

Antić je podsetio da otvaranje postupka javne nabavke za izradu projekta auto-puta Vožd Karađorđe dolazi u momentu kada se u Srbiji intenzivno radi na gradnji auto-puta na Koridoru 11, zatim na Moravskom i Fruškogorskom koridoru, putu Ruma-Šabac-Loznica i Kuzmin - Sremska Rača. Dodao je da svi ovi projekti koji su u toku, ali i oni koji su u završnoj fazi pripreme čine Srbiju ogromnim gradilištem i ispunjavaju ciljeve iz strategije Srbija 2025.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;