IZOLACIJA-468X60-BANNER

Na Dedinju niču novi stambeni i poslovni kvadrati

16.11.2020. | B. Petrović | eKapija

Na dve ekskluzivne lokacije na Dedinju, okružene ambasadama, trebalo bi da niknu novi objekti za stanovanje i poslovanje, shodno nacrtima dva plana detaljne regulacije koji su trenutno na javnom uvidu, sve do 16. decembra, u zgradi Gradske uprave Grada Beograda.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Planom detaljne regulacije za blok između ulica Neznanog junaka, Domentijanove, Ledi Pedžet i Đorđa Radojlovića, na ovom području površine oko 1,3 hektara, u okruženju Ambasada Indije i Kube, u planu je gradnja mešovitog gradskog centra niske spratnosti, kao i zone porodičnog stanovanja.

Kako je navedeno u projektnoj dokumentaciji, povod za izradu predmetnog Plana koji je izradila beogradska firma Page consortium je inicijativa Sretenije Muštur iz Beograda, koja obezbeđuje i sredstva za izradu пlana.

Prema bilansu urbanističkih parametara plana, zone stanovanja i mešovitih gradskih centara će se sa 6.922m² povećati na 16.600m². Broj stanova biće povećan sa 50 na 170, a broj stanovnika sa 150 na 696, plus 120 novozaposlenih.

Data je i mogućnost povećanja kapaciteta predškolskih i školskih ustanova u neposrednom okruženju lokacije, a planom je, između оstalog, predviđena i toplifikacija bloka i priključenje na sistem daljinskog grejanja, kao i gradnja distributivnog gasovoda.

Drugi Nacrt plana detaljne regulacije na Dedinju tiče se lokacije u blizini Belog dvora. Reč je bloku između ulica Miloja Đaka, Mihaila Avramovića i Omladinske, u okviru kojeg se nalaze i objekat Ambasade Angole, kao i objekti Ambasade i Konzulata Rumunije.

Investitor je firma Kalman doo iz Beograda, a nosilac izrade PDR-a beogradski Bureau Cube Partners.

Na površini od 49.609m² u planu je gradnja zone porodičnog stanovanja, a omogućena je i izgradnja trgovinskih, komercijalnih, poslovnih i ostalih kompatibilnih namena, kao i garaža i pratećih sadržaja poput sportskih terena, dečjih igrališta, bašti, fontana...

U planu je priključenje objekata na postojeće infrastrukturne sisteme, izgradnja dve transformatorske stanice i povećanje kapaciteta telekomunikacione mreže.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Jovan Vranjes 01.02.2023.
Zemljiste je bilo opstinsko,kupili smo ga i...
Pablo 01.02.2023.
Nema gradnje nikakve gospodo preduzetnici. ...
Nena 31.01.2023.
Ima li nade da se u Sadovima kod zeleznicke...
Jovan Vranjes 30.01.2023.
Da li cemo mi koji odavno trazimo legalizac...
DARKO 30.01.2023.
Ne može legalizacija objekata građenih na t...

;