Na Dedinju niču novi stambeni i poslovni kvadrati

16.11.2020. | B. Petrović | eKapija

Na dve ekskluzivne lokacije na Dedinju, okružene ambasadama, trebalo bi da niknu novi objekti za stanovanje i poslovanje, shodno nacrtima dva plana detaljne regulacije koji su trenutno na javnom uvidu, sve do 16. decembra, u zgradi Gradske uprave Grada Beograda.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Planom detaljne regulacije za blok između ulica Neznanog junaka, Domentijanove, Ledi Pedžet i Đorđa Radojlovića, na ovom području površine oko 1,3 hektara, u okruženju Ambasada Indije i Kube, u planu je gradnja mešovitog gradskog centra niske spratnosti, kao i zone porodičnog stanovanja.

Kako je navedeno u projektnoj dokumentaciji, povod za izradu predmetnog Plana koji je izradila beogradska firma Page consortium je inicijativa Sretenije Muštur iz Beograda, koja obezbeđuje i sredstva za izradu пlana.

Prema bilansu urbanističkih parametara plana, zone stanovanja i mešovitih gradskih centara će se sa 6.922m² povećati na 16.600m². Broj stanova biće povećan sa 50 na 170, a broj stanovnika sa 150 na 696, plus 120 novozaposlenih.

Data je i mogućnost povećanja kapaciteta predškolskih i školskih ustanova u neposrednom okruženju lokacije, a planom je, između оstalog, predviđena i toplifikacija bloka i priključenje na sistem daljinskog grejanja, kao i gradnja distributivnog gasovoda.

Drugi Nacrt plana detaljne regulacije na Dedinju tiče se lokacije u blizini Belog dvora. Reč je bloku između ulica Miloja Đaka, Mihaila Avramovića i Omladinske, u okviru kojeg se nalaze i objekat Ambasade Angole, kao i objekti Ambasade i Konzulata Rumunije.

Investitor je firma Kalman doo iz Beograda, a nosilac izrade PDR-a beogradski Bureau Cube Partners.

Na površini od 49.609m² u planu je gradnja zone porodičnog stanovanja, a omogućena je i izgradnja trgovinskih, komercijalnih, poslovnih i ostalih kompatibilnih namena, kao i garaža i pratećih sadržaja poput sportskih terena, dečjih igrališta, bašti, fontana...

U planu je priključenje objekata na postojeće infrastrukturne sisteme, izgradnja dve transformatorske stanice i povećanje kapaciteta telekomunikacione mreže.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nenad 14.09.2021.
Lepo što država pomaže, jedino treba videti...
BISERKA 13.09.2021.
Drago mi je sto se radi u unapredjenju ener...
Milena-srecica 31.08.2021.
Oduševljena sam ovom ponudom za zamenu stol...
Bata 24.08.2021.
Na koji će način da se realizuje način prel...
mile 20.08.2021.
I evo nas... 10 god kasnije,,,2021. Na žal...