IZOLACIJA-468X60-BANNER

INFONET-970X250-BANNER

Dodela Ordena za zasluge savezne Nemačke predsedniku ISOMAT-a

09.09.2020. | Gradjevinarstvo.rs

Predsednik ISOMAT-a, g. Stefanos Tziritis, nagrađen je ordenom za zasluge Savezne Republike Nemačke, prilikom otvaranja službene večere koju je u nedelju, 8. septembra, održala Helensko-nemačka trgovinska i industrijska komora u Solunu, u hotelu Makedonia Palace. Svečana večera organizovana je u okviru 84-og Međunarodnog sajma u Solunu.

Dodela Ordena za zasluge savezne Nemačke predsedniku ISOMAT-a

Nagradu je gospodinu Tziritisu uručio ambasador Savezne Republike Nemačke Ernst Reichel, nakon odluke koju je doneo Savezni predsednik Nemačke Frank-Walter Steinmeier. Tokom svog govora, g. Reichel spomenuo je značajan doprinos predsednika ISOMAT-a razvoju grčko-nemačkih odnosa, uglavnom u oblastima ekonomije i preduzetništva. Takođe se opširno osvrnuo na poslovni i socijalni kurs koji je pratio gospodin Tziritis.

Zauzvrat, predsednik ISOMAT-a zahvalio je gospodinu Reichelu i izjavio da mu je Nemačka pružila vredne temelje za njegov profesionalni razvoj u Grčkoj. Takođe je naglasio svoju veru u grčko-nemačku saradnju i koristi koje obe zemlje mogu imati od njenog jačanja. Na kraju je predstavio aktivnosti Privredne komore kao i 85-i TIF(međunarodni sajam u Solunu), za koji je Nemačka izabrana kao počasna zemlja.

Na ovogodišnjem događaju učestvovalo je više od 350 članova, uključujući članove grčke vlade, novog generalnog konzulata Savezne Republike Njemačke, gđu Sibylla Bendig, zatim predstavnike poslovnog i bankarskog sektora, šefove ostalih privrednih komora i proizvodnih tela, kao i članove Helensko-nemačke trgovinske i industrijske komore.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Pele 28.09.2023.
Ja sam bio skeptičan kaoa su mi nudili ali ...
Poštovani u vezi vašeg teksta o korupciji u...
almir 30.08.2023.
Da li je planom rekonstrukcije predvidjeno ...
O rastu cena stanova se govori gotovo sa za...
Marija 10.07.2023.
Ivrstan tekst! Mnogo sam naučila o aspektim...

;