IZOLACIJA-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Novi projekti u Gornjem Milanovcu

28.09.2020. | Tanjug

Predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević je uoči otvaranja sportskog aerodroma na Galovića polju u Pranjanima u subotu (26.09.2020) istakao da aerodrom pored značaja koji ima za srpsko-američke odnose, predstavlja i veliki turistički potencijal za rudničko-takovski kraj.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

- Što se tiče opštine Gornji Milanovac nama je to od višestrukog značaja, s obzirom na to da rudničko-takovski kraj i pranjanski kraj obiluju istorijom i da mi pokušavamo na tim istorijskim činjenicama da dočaramo i razvijemo i turističke potencijale naše opštine. Sa otvaranjem ovog aerodroma sigurno dobijamo i novu perspektivu u razvoju turizma - ispričao je Kovačević za Tanjug.

Kako kaže, izgrađena je pista, posađena trava, izgrađen je park, a za kompleks koji je nastao za samo dva meseca kaže da ne postoji ni u jednom drugom selu u Srbiji.

Aerodrom se prostire na 18 hektara i 60 ari, precizira Veselinović i dodaje da je trenutna iskorišćenost oko 10 hektara, a plan je da se na oko sedam hektara u narednom periodu izgradi etno selo u kojem će kuće pola biti izgrađene u srpskom, a pola u američkom stilu. Dodaje da je u planu da se osnuje aeroklub, koji će omogućiti turistima i panoramsko razgledanje tog kraja Srbije malim avionima.

Plan za budući period jeste i približavanje turistima istorijskog i ustaničkog mesta Takovo, gde će se pokazati mesto odakle je nastala moderna Srbija i kako je Miloš Obrenović odlučio da baš tu podigne ustanak.

Odlučeno je da se uradi izgradnja replike dvorca u Takovu, za šta je, kako kaže Kovačević, dokumentacija u pripremi.

Kovačević se nada da će u narednom periodu Takovo dobiti autentični dvorac iz vremena Drugog srpskog ustanka, koji je nažalost tokom ratova spaljen, izgubljen i nije ostao od njega ni kamen na kamenu.

Takođe, plan je i da se planina Rudnik, udaljena od Beograda manje od 100 kilometara, približi turistima, za šta su već započeli neki razvojni projekti, a čemu će pomoći i izgradnja regionalnog puta preko Topole i auto-put "Miloš Veliki", koji su izgrađeni u proteklom periodu.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;