INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

U planu rekonstrukcija Ulice Strahinjića Bana

11.09.2020. | eKapija

Grad Beograd raspisao je javnu nabavku za izradu tehničke dokumentacije za rekonstrukciju Ulice Strahinjića Bana od Francuske do Ulice Tadeuša Košćuškog. Za saobraćajnicu je potrebno uraditi katastarsko-topografski plan, kao i idejno rešenje, idejni projekat, projekat za izvođenje i plan preventivnih mera zaštite na radu.

Ilustracija (Foto: PIxabay.com)

Projektom je potrebno definisati sve elemente situacionog plana, nivelacionog plana i poprečnog profila, a saobraćajne površine potrebno je usaglasiti sa objektima tehničke infrastrukture koja postoje ili su planirana u profilu saobraćajnica. Pešačke površine (staze i trotoari) su sastavni elemenat poprečog profila svih gradskih saobraćajnica. One se obavezno fizički izdvajaju u posebne površine zaštićene od ostalih vidova motornog saobraćaja.

Pri rekonstrukciji saobraćajnice potrebno je maksimalno poštovati postojeću nivelaciju.

Tehničkim rešenjem saobraćajnih površina treba obezbediti uklapanje svih elemenata novoprojektovane ulice u situacionom i nivelacionom smislu sa postojećom uličnom mrežom, tako da se obezbede svi uslovi protočnosti i bezbednosti saobraćaja.

U okviru tehničke dokumentacije treba uraditi nivelacioni plan svih kolovoznih površina i trotoara, sa detaljima ulaza u stambene objekte, parkiranje, garaže, zelene površine, kao i izvršiti nivelaciono uklapanje svih postojećih šahtova.

Rok za podnošenje ponuda je 13. oktobar 2020.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;