INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Najduža gondola na svetu uskoro kreće u probnu vožnju

24.06.2020. | B92

Nakon otvaranja granica parteneri iz francuske firme Poma stigli su na Zlatibor i rade na terenu u cilju završetka radova na Gold Gondoli. Podrška i koordinacija francuskih instruktora sa lokalnim timom izvođača nastavlja se na montaži mašinske sobe.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Radovi podrazumevaju montažu reduktora, pogonskih motora, prateće opreme kao i dizel agregata za rezervno napajanje. Tokom boravka na Zlatiboru, sprovešće kontrolu svih izvedenih radova na stanicama kao i radova na liniji nosećih stubova, u sklopu priprema za tehnički pregled.

- Nakon ovog uplitanja i podizanja drugog dela sajle za motiranje kabina pristupiće se njihovom postavljanju i sve će biti spremno za probni rad ove najduže gondole na svetu. Ukupna vrednost radova je 13 miliona evra i kompletan projekat je finansiran iz budzeta lokalne samouprave - naglasio je predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović, iznevši ocenu da će ovo biti najveća turistička atrakcija u Srbiji ali i u regionu.

Zlatiborska gondola, u dužini od devet kilometara, sa jednom međustanicom na Ribničkom jezeru će povezivati centar turističkog naselja sa vrhom Tornik i posetioci Zlatibora će u njoj moći da uživaju tokom čitave godine.

Lokalno rukovodstvo je, zadovoljno realizacijom ovog projekta, najavilo i drugu gondolsku žičaru od Tornika do vrha Čigota.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;