INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Aktivna sva gradilišta u BiH

27.05.2020. | V. Đ. | Blic

Epidemija virusa korona nija uticala na dinamiku izgradnje auto-puta na Koridoru 5c gde je trenutno u izgradnji 38,5 kilometara puta, izjavio je ministar komunikacija i transporta u Savetu ministara Vojin Mitrović.

- Aktivna su sva gradilišta, a reč je o deonicama Vranduk-Ponirak, Ponirak-Vraca, Vraca-Donja Gračanica, Klopče-Donja Gračanica, tunel Ivan, Buna-Počitelj i Počitelj-Zvirovići - precizirao je Mitrović, prenosi Srpskainfo.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

On je rekao da su u toku radovi prve faze na izgradnji brze ceste Prača-Goražde, tunel Ranjen dužine 5,5 kilometara, kao i radovi na rehabilitaciji regionalnog puta na deonici Tromeđa-Zvirovići, dužine 5,8 kilometara.

Prema njegovim rečima, do novembra u promet će biti pušteno novih 11 kilometara auto-puta, čime će biti kompletirana rehabilitacija obilaznice oko Zenice.

Mitrović je rekao da najavljena recesija neće uticati na izgradnju auto-puteva u BiH.

- Za sve deonice auto-puta na Koridoru 5c koje su u izgradnji obezbeđeni su spoljni izvori finansiranja, odnosno međunarodni krediti i bespovratna sredstva EU - napomenuo je Mitrović.

On je istakao da se strateški značaj auto-puta Sarajevo-Beograd za Federaciju BiH i BiH ogleda kroz podršku sveopšteg razvoja gravitacionog područja auto-puta i cele BiH, kao i razvoj prioritetnih privrednih grana, ravnomerni regionalni razvoj, rast zaposlenosti i pozitivan uticaj na demografski razvoj.

- Auto-put će, takođe, omogućiti povezivanje BiH sa evropskim saobraćajnim sistemom, pojačati trazitnu ulogu BiH, doprineti uklanjanju uskih grla u saobraćajnoj infrastrukturi, omogućiti bolji protok ljudi i robe, povećati bezbednost i mobilnost stanovništva - kaže Mitrović.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;