INFONET-468X60-BANNER

Aktivna sva gradilišta u BiH

27.05.2020. | V. Đ. | Blic

Epidemija virusa korona nija uticala na dinamiku izgradnje auto-puta na Koridoru 5c gde je trenutno u izgradnji 38,5 kilometara puta, izjavio je ministar komunikacija i transporta u Savetu ministara Vojin Mitrović.

- Aktivna su sva gradilišta, a reč je o deonicama Vranduk-Ponirak, Ponirak-Vraca, Vraca-Donja Gračanica, Klopče-Donja Gračanica, tunel Ivan, Buna-Počitelj i Počitelj-Zvirovići - precizirao je Mitrović, prenosi Srpskainfo.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

On je rekao da su u toku radovi prve faze na izgradnji brze ceste Prača-Goražde, tunel Ranjen dužine 5,5 kilometara, kao i radovi na rehabilitaciji regionalnog puta na deonici Tromeđa-Zvirovići, dužine 5,8 kilometara.

Prema njegovim rečima, do novembra u promet će biti pušteno novih 11 kilometara auto-puta, čime će biti kompletirana rehabilitacija obilaznice oko Zenice.

Mitrović je rekao da najavljena recesija neće uticati na izgradnju auto-puteva u BiH.

- Za sve deonice auto-puta na Koridoru 5c koje su u izgradnji obezbeđeni su spoljni izvori finansiranja, odnosno međunarodni krediti i bespovratna sredstva EU - napomenuo je Mitrović.

On je istakao da se strateški značaj auto-puta Sarajevo-Beograd za Federaciju BiH i BiH ogleda kroz podršku sveopšteg razvoja gravitacionog područja auto-puta i cele BiH, kao i razvoj prioritetnih privrednih grana, ravnomerni regionalni razvoj, rast zaposlenosti i pozitivan uticaj na demografski razvoj.

- Auto-put će, takođe, omogućiti povezivanje BiH sa evropskim saobraćajnim sistemom, pojačati trazitnu ulogu BiH, doprineti uklanjanju uskih grla u saobraćajnoj infrastrukturi, omogućiti bolji protok ljudi i robe, povećati bezbednost i mobilnost stanovništva - kaže Mitrović.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;