INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Uređuje se kompleks Avalskog tornja

08.05.2020. | eKapija

Kompleks Avalskog tornja uskoro će biti uređen kako bi bio privlačniji turistima, a u planu je i postavljanje nove, dekorativne rasvete. Javno preduzeće Emisiona tehnika i veze raspisalo je javnu nabavku za realizaciju projekta - Unapređenje opreme i uređenje kompleksa Avalskog tornja u cilju povećanja bezbednosti turista i poboljšanja turističke ponude.

Avalski toranj (www.pixabay.com)

Nabavka je oblikovana u tri partije: dekorativna rasveta na Avalskom tornju, unapređenje opreme i softvera za Centralni sistem za nadzor i upravljanje kompleksom Avalskog tornja i rekonstrukcija i revitalizacija postojećeg Sistema za dugotrajni konstrukcijski monitoring TV tornja Avala.

Rekonstrukcijom dekorativnog osvetljenja potrebno je da se postojeće osvetljenje na tri terase gondole tornja zameni svetiljkama novije generacije sa LED izvorom svetla, kao i da se dodatno dekorativno osvetli antensko čelično-rešetkasti stub kako bi Avalski toranj celom svojom visinom bio ujednačeno osvetljen. Potrebno je da se dekorativnim osvetljenjem na tornju na Avali upravlja iz kontrolne sobe.

Unapređenje opreme i softvera za Centralni sistem za nadzor i upravljanje podrazumeva dovođenje "Siemens - Centralnog sistema za nadzor i upravljanje"  u ispravno stanje sa prelaskom na novi centralni sistem "Desigo CC" sa instaliranjem Siemens licence za rad sa ovim sistemom.

Rekonstrukcija i revitalizacija postojećeg Sistema za dugotrajni konstrukcijski monitoring TV tornja Avala "AVALA-MONITOR" trenutno van funkcije. Defektažom PXI sistema utvrđena je neispravnost kontrolera NI PXI-8105. Pri definisanju novog rešenja, potrebno je maksimalno voditi računa da se što više iskoristi do sada izvedena instalacija, oprema i uređaji. Novi sistem treba biti hardverski i softverski otvoren za proširenja.

Rok za podnošenje ponuda je 5. jun 2020.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;