Uređuje se kompleks Avalskog tornja

08.05.2020. | eKapija

Kompleks Avalskog tornja uskoro će biti uređen kako bi bio privlačniji turistima, a u planu je i postavljanje nove, dekorativne rasvete. Javno preduzeće Emisiona tehnika i veze raspisalo je javnu nabavku za realizaciju projekta - Unapređenje opreme i uređenje kompleksa Avalskog tornja u cilju povećanja bezbednosti turista i poboljšanja turističke ponude.

Avalski toranj (www.pixabay.com)

Nabavka je oblikovana u tri partije: dekorativna rasveta na Avalskom tornju, unapređenje opreme i softvera za Centralni sistem za nadzor i upravljanje kompleksom Avalskog tornja i rekonstrukcija i revitalizacija postojećeg Sistema za dugotrajni konstrukcijski monitoring TV tornja Avala.

Rekonstrukcijom dekorativnog osvetljenja potrebno je da se postojeće osvetljenje na tri terase gondole tornja zameni svetiljkama novije generacije sa LED izvorom svetla, kao i da se dodatno dekorativno osvetli antensko čelično-rešetkasti stub kako bi Avalski toranj celom svojom visinom bio ujednačeno osvetljen. Potrebno je da se dekorativnim osvetljenjem na tornju na Avali upravlja iz kontrolne sobe.

Unapređenje opreme i softvera za Centralni sistem za nadzor i upravljanje podrazumeva dovođenje "Siemens - Centralnog sistema za nadzor i upravljanje"  u ispravno stanje sa prelaskom na novi centralni sistem "Desigo CC" sa instaliranjem Siemens licence za rad sa ovim sistemom.

Rekonstrukcija i revitalizacija postojećeg Sistema za dugotrajni konstrukcijski monitoring TV tornja Avala "AVALA-MONITOR" trenutno van funkcije. Defektažom PXI sistema utvrđena je neispravnost kontrolera NI PXI-8105. Pri definisanju novog rešenja, potrebno je maksimalno voditi računa da se što više iskoristi do sada izvedena instalacija, oprema i uređaji. Novi sistem treba biti hardverski i softverski otvoren za proširenja.

Rok za podnošenje ponuda je 5. jun 2020.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 20.09.2021.
Najlakše se legalizacija rešava tako što se...
Nenad 14.09.2021.
Lepo što država pomaže, jedino treba videti...
BISERKA 13.09.2021.
Drago mi je sto se radi u unapredjenju ener...
Milena-srecica 31.08.2021.
Oduševljena sam ovom ponudom za zamenu stol...
Bata 24.08.2021.
Na koji će način da se realizuje način prel...