INFONET-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

Nastavljeni radovi na izgradnji petlje "Batajnica"

30.04.2020. | Beoinfo

U skladu sa preporukama Vlade Republike Srbije da se radovi u oblasti građevinarstva obavljaju u punom kapacitetu, krajem aprila nastavljeni su radovi na izgradnji petlje Batajnica.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- Izgradnja saobraćajnice u Batajnici je kapitalni projekat ne samo za Zemun i od izuzetnog je značaja za razvoj privrede, za mnogobrojne investitori koji se nalaze u neposrednoj industrijskoj zoni duž starog i novog Novosadskog auto-puta. Polako se vraćamo redovnim aktivnostima i sa mnogo elana treba da prionemo i da sve započete radove završimo u predviđenim rokovima - rekao je predsednik opštine Dejan Matić i podsetio da je polovinom februara u opštini Zemun potpisan Ugovor o završetku radova na izgradnji petlje "Batajnica", između Koridora Srbije i firme Strabag.

Petlja Batajnica će povezati deo Batajničkog bulevara od rampi R2 i R4 do raskrsnice veznog puta sa ulicom kralja Mihaila Zetskog i lokalnim putem 3, zatim saobraćajnice prvog reda od raskrsnice sa Batajničkim bulevarom do raskrsnice sa pristupom za intermodalni terminal, uključujući i završetak započetog mosta preko pruge i paralelnog mosta blizanca, lokalni put 1 i lokalni put 3.

Ukupna investiciona vrednost radova na izgradnji saobraćajnica, uključujući most preko pruge, infrastrukturne instalacije i druge prateće segmente, poput postavljanja prateće opreme, saobraćajne signalizacije i pejzažnog uređenja iznosi 9,6 miliona evra.

Koridori Srbije će nastojati da ugovoreni radovi budu izvršeni u toku 2020. godine.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;