INFONET-468X60-BANNER

Nastavljeni radovi na izgradnji petlje "Batajnica"

30.04.2020. | Beoinfo

U skladu sa preporukama Vlade Republike Srbije da se radovi u oblasti građevinarstva obavljaju u punom kapacitetu, krajem aprila nastavljeni su radovi na izgradnji petlje Batajnica.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- Izgradnja saobraćajnice u Batajnici je kapitalni projekat ne samo za Zemun i od izuzetnog je značaja za razvoj privrede, za mnogobrojne investitori koji se nalaze u neposrednoj industrijskoj zoni duž starog i novog Novosadskog auto-puta. Polako se vraćamo redovnim aktivnostima i sa mnogo elana treba da prionemo i da sve započete radove završimo u predviđenim rokovima - rekao je predsednik opštine Dejan Matić i podsetio da je polovinom februara u opštini Zemun potpisan Ugovor o završetku radova na izgradnji petlje "Batajnica", između Koridora Srbije i firme Strabag.

Petlja Batajnica će povezati deo Batajničkog bulevara od rampi R2 i R4 do raskrsnice veznog puta sa ulicom kralja Mihaila Zetskog i lokalnim putem 3, zatim saobraćajnice prvog reda od raskrsnice sa Batajničkim bulevarom do raskrsnice sa pristupom za intermodalni terminal, uključujući i završetak započetog mosta preko pruge i paralelnog mosta blizanca, lokalni put 1 i lokalni put 3.

Ukupna investiciona vrednost radova na izgradnji saobraćajnica, uključujući most preko pruge, infrastrukturne instalacije i druge prateće segmente, poput postavljanja prateće opreme, saobraćajne signalizacije i pejzažnog uređenja iznosi 9,6 miliona evra.

Koridori Srbije će nastojati da ugovoreni radovi budu izvršeni u toku 2020. godine.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;