INFONET-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

Radovi najintenzivniji na Savskom trgu

30.03.2020. | M. V. | Blic

Mnoga gradilišta u Beogradu su i dalje aktivna, kako državna tako i privatna (pa čak ima i pritužbi iz pojedinih delova grada da se radi i nakon policijskog časa), a čini se da su radovi najintenzivniji na Savskom trgu. Uveliko je počelo postavljanje temelja na uglu Nemanjine i Savske ulice gde će biti postavljen spomenik Stefanu Nemanji.

Na dubini od pet metara postavljeni su šipovi, a trenutno je u toku betoniranje temeljnog venca na kojem će biti postavljen spomenik visine 23 metra.

Budući izgled Savskog trga

Budući izgled Savskog trga (izvor: Beobuild / MGSI / Fenwick Iribarren Architects)

– Trebalo je da danas (30.03.2020) bude postavljen spomenik Stefanu Nemanji u Beogradu, ali je to odloženo zbog situacije sa epidemijom virusa korona. Mi ćemo sve pripremiti za postavljanje spomenika i čim se situacija normalizuje, spomenik će biti dopremljen iz Moskve, iz ateljea vajara Aleksandra Rukavišnikova i odmah ćemo početi da ga postavljamo – rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Na potezu od Nemanjine ka Karađorđevoj ulici uveliko su postavljene šine, te će svi uslovi za tramvajski saobraćaj postojati znatno pre nego što u prestonici bude normalizovan javni gradski prevoz.

– Planirano je da saobraćajne površine na Savskom trgu budu gotove do polovine aprila, a kompletni radovi do kraja juna – rekao je gradski urbanista Marko Stojčić za Beoinfo.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;