INFONET-468X60-BANNER

Novi Pazar gradi industrijsku zonu

11.03.2020. | B. P. | eKapija

Novi Pazar pokrenuo je plan izgradnje industrijske zone u tom gradu, Izmenama i dopunama plana generalne regulacije koji obuhvata naselja u zoni zaštite Đurđevih stupova i Petrove crkve.

Prema planu koji je izradilo JP Zavod za urbanizam grada Novog Pazara i koji se nalazi na javnom uvidu do 25. marta 2020, u severnom delu Novog Pazara, na ulaznom pravcu u grad, predviđena je gradnja industrijsko-poslovno proizvodne zone, kao i saobraćajne i komunalne infrastrukture.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Plan obuhvata i naselja Semenjača, Stražište, Deževski put, Postenje, Petrovića Lug i zaštićeno područje Gradine.

Trenutno, kako je navedeno u dokumentaciji, na predmetnom području nalaze se objekti i mehanizacija preduzeća Novi Pazar - put d.o.o, a osim objekata komunalne infrastrukturne mreže, nema drugih javnih sadržaja.

Prostor industrijske zone je prema planu namenjen privrednim delatnostima iz oblasti poljoprivrede, tekstilne industrije, metalopriređivanja, drvoprerade, hemijske industrije, mašinogradnje, elektro-industrije, a predviđeni su i neproizvodni objekti - objekti trgovine na veliko, sajamski prostori, tržno-poslovni centri, magacino, skladišta, stovarišta, garaže za autobuse i teretnavozila, logistički centri i tehnološki parkovi (poslovni inkubatori), istraživačko-razvojne institucije za vezu privrede i naučnih ustanova, mali proizvodni pogoni, distributivni centri, informatičko-tehnološka i slično.

Prema planu, gradiće se i priključne i interne saobraćajnice, čiji će prikaz biti precizno definisan prilikom izrade projektne dokumentacije.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;