INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Novi proizvodi za 2020. u Lafarge BFC

05.03.2020. | Gradjevinarstvo.rs

Prepoznajući potrebe sve dinamičnijieg tržišta građevine u Srbiji, kompanija Lafarge je svoju paletu pakovanih proizvoda u 2020. godini obogatila značajnim novinama.

Optimizacijom proizvodnje i izmenama u sastavu dobijen je  novi  proizvod - Beočinski Standard Plus, cement klase čvrstoće 42,5. Novi cement odlikuje brz priraštaj čvrstoća uz dobro održavanje konzistencije i veću otpornost betona na dejstvo mraza u odnosu na druge slične proizvode (cemente klase 32,5). Sa takvim performansama Beočinski Standard Plus će biti uspešno primenjivan za gotovo sve aplikacije: zidanje i malterisanje, betone za temelje i nosive i nenosive konstrukcije, staze i platoe.

Novi proizvodi za 2020. u Lafarge BFC

Lafarge ponuda takođe odnedavno uključuje i Beočinski EstrihBet - hidraulično vezivo za mašinsko izvođenje cementnih košuljica, jedini proizvod namenjen specijalno za izradu košuljica na srpskom tržištu. Upotrebom novog hidrauličnog veziva za izradu mašinskih košuljica smanjuje se mogućnost nastanka pukotina i do 30% u odnosu na standardne cemente, a ujedno se ostvaruje ušteda u vremenu i materijalu, jer je zaostala vlaga u košuljici manja nego kod upotrebe drugih tipova cemenata. Poseban sastav veziva obezbeđuje lakši transport materijala kroz creva i pumpu, dok je vreća od 40kg prava mera za doziranje, prema mišljenju izvođača koji su isprobali novi proizvod. EstrihBet se trenutno koristi na nekim najatraktivnijih lokacija u Beogradu, poput TC „Zvezdara“, „Navigator“, „Beograd na vodi“ i mnogih drugih.

Novi proizvodi za 2020. u Lafarge BFC

Tržni centar "Zvezdara" Beograd, površine 80.000m²

Sa aspekta očuvanja životne sredine značaj EstrihaBet-a je izvanredan, jer novo vezivo karakteriše najmanja emisija CO2 u poređenju sa drugim vrstama cementa – čak 35% manja emisija CO2, zbog čega je pogodan za eko sertifikate održive gradnje

Uz dobro poznate i na tržištu prihvaćana proizvode, poput Multibata (hidrauličnog veziva za maltere za zidanje i malterisanje) i Beočinskog Profija (cementa veoma brzog priraštaja čvrstoća namenjenog najzahtevnijim betonima), novi pakovani proizvodi upotpunili su ponudu beočinske fabrike, te će Lafarge i u narednom periodu zadržati lidersku poziciju na srpskom tržištu građevine. Beočinski standard Plus već pretenduje da preuzme poziciju nosioca portfolia beočinske cementare, dok je potencijal EstrihBet-a izuzetan, s obzirom da se radi o jediniom proizvodu na našem tržištu koji je nemenjen specijalno za izradu košuljica.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


MORAVACEM-300X250-BANNER
LAFARGE-300X250-BANNER
MAKSPLAST-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;