INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

O novom izgledu "Terazijske terase" odlučivaće tri arhitektonska tima

04.03.2020. | eKapija

Šansu da ukroti "Terazijsku terasu", do kraja marta, dobiće tri arhitektonska tima. Reč je o autorima koji su pre 13 godina na javnom nadmetanju podelili prvu nagradu - Grozdana Šišović i Dejan Milanović, te studio ARCVS Branislava Redžića, kao i arhitekte Branislav Mitrović, Dejan Miljković i Zoran Radojičić, koji su na konkursu za uređenje "Terazsijke terase" pre 22 godine osvojili drugu nagrada. Za njih će biti organizovan pozivni konkurs, kaže Marko Stojčić, gradski urbanista.

Pobedničko idejno rešenje

Razlika u odnosu na pre mesec dana, kada je Stojčić za Politiku rekao da neće biti novog konkursa, nego da će se birati između Mitrovićevog i Redžićevog rešenja, jeste to što će poziv dobiti da se nadmeće dobiti i Grozdana Šišović, koja je, mišljenje je mnogih, nepravedno skrajnuta pre nekoliko godina.

Od njih Grad, neće tražiti nova rešenja, nego da postojeća prilagode novim zahtevima, kao što su više zelenila i preciznije definisanje podzemnih sadržaja, kaže gradski urbanista.

Žiri koji će birati između ova tri tima, neće biti sačinjen samo od arhitekata, već i ljudi iz Gradske uprave.

Podsetimo, Redžić je 2016. godine za eKapiju rekao da u poslednjoj varijanti idejnog rešenja predstoji tehničko prilagođavanje projekta, s obzirom na to da mora biti kvalitetan osnov izradi glavnog projekta.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;