SFSOPLATE-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Od rugla do poslovnog kvarta: IT centar umesto baraka

02.03.2020. | Z. Grumić | Novosti

Izmenama urbanističkog plana za deo novosadske Radničke ulice, posle više decenija, konačno su se stekli uslovi da ova izuzetno atraktivna lokacija nedaleko od dunavskog keja i centra grada - bude uređena. Novim planom, na prostoru od bezmalo dva hektara između Radničke ulice, Keja žrtava racije i parka prema univerzitetskom kampusu, predviđena je gradnja novih zgrada umesto odavno devastiranih objekata nekadašnjeg kompleksa fabrika "Danubijusa", Albusa" i "Idola".

Ilustracija (www.pixabay.com)

Takođe, planirano je i izmeštanje glavne crpne stanice gradskog kanalizacionog sistema.

- One barake u Radničkoj 32, koje stoje kao surovo podsećanje na propalu privredu i neuspešne privatizacije, želimo da zamenimo novim investicijama, da pokažemo novi ekonomski potencijal Novog Sada i da potpuno preokrenemo situaciju, da iz propalih baraka dobijemo novi IT centar - izjavio je gradonačelnik Miloš Vučević.

Precizirajući detalje u vezi sa prostorom prekoputa OŠ "Đorđe Natošević", gradonačelnik je naglasio da Grad tu očekuje veliku investiciju jedne američke kompanije iz sektora Informacionih tehnologija (IT), koja je kupila jednu novosadsku kompaniju i, kako je rekao, želi da dodatno investira u Novi Sad oko 20 miliona evra.

Na toj lokaciji neće biti građene stambene zgrade nego samo poslovni objekti a postojeća Policijska stanica ostaće tu, ali će dobiti novu zgradu.

- Za Policijsku upravu Novi Sad ta lokacija je izuzetno važna u prvom redu zbog kontrole obližnjih Limana kao i blizine stadiona "Karađorđe". I zbog toga stanica mora da ostane na toj lokaciji - objasnio je odbornicima Dušan Miladinović, direktor JP Urbanizam.

Planirano je i gašenje, odnosno izmeštanje Glavne crpne stanice kanalizacione mreže grada, kada bude završen i pušten u rad novi objekat koji se gradi nizvodno, kod Žeželjevog mosta.

Na prostoru u Radničkoj ulici planiran je novi opštegradski centar. - Taj poslovni kompleks može imati administrativne, turističke i ugostiteljske sadržaje, kao i one iz oblasti trgovine i uslužnih delatnosti, kulturne i obrazovne sadržaje - stoji u planu.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;