INFONET-468X60-BANNER

Stanovnici Altine dobijaju park za rekreaciju i razonodu

25.02.2020. | S. Vidačković | Novosti

Dugoočekivana izgradnja parka u zemunskom naselju Altina trebalo bi da počne u toku ove godine. Na parceli površine od 7.000 kvadrata biće napravljen kompleks za rekreaciju i razonodu žitelja Altine svih generacija. Projekat za građevinsku dozvolu za izgradnju parka je u završnoj fazi i u narednih mesec dana biće podnet zahtev za izdavanje dozvole.

Budući izgled parka

Kako navode iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, raspisivanje tendera za izvođenje radova planirano je tokom leta, a procenjena vrednost je 47 miliona dinara.

- Park će se nalaziti u bloku 73, u centralnom delu naselja Altina 2, u neposrednoj okolini planiranog kulturnog centra, crkve, dečje ustanove i škole, na površini od oko 7.000 kvadrata - objašnjavaju u Direkciji. - Ta površina je projektovana sa različitim sadržajima koji će zadovoljiti potrebe korisnika svih starosnih grupa za odmorom, šetnjom, igrom, sportom...

Osim modernih klupa, fontane, česme, skulptura i teretane na otvorenom, sugrađani koji žive u ovom delu Zemuna uživaće i u zelenilu. Biće posađeni trava, zimzeleno i listopadno drveće, žbunovi i leje sa sezonskim cvećem. Park će biti osvetljen, a ceo prostor dodatno će štititi i metalna ograda.

Prema rečima zamenika predsednika GO Zemun Damira Kovačevića, ovaj park žitelji Altine očekuju sa velikim nestrpljenjem, jer je u pitanju projekat o kojem se već godinama govori.

- U Altini već postoji jedno malo igralište, ali ono je nedovoljno za mnogobrojnu decu koja ovde žive. Ovo naselje ima više od 25.000 stanovnika i svima će mnogo značiti kada dobiju kutak za relaksaciju i zabavu. Mnoge stvari ne zavise samo od Opštine, ali nam je veoma drago što je, u saradnji sa gradskim institucijama, ovaj projekat došao na red. Zbog sve većeg broja mališana, planiramo da u Ulici Pavla Vuisića sagradimo novu osnovnu školu u narednih nekoliko godina.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;