INFONET-468X60-BANNER

Stanovnici Altine dobijaju park za rekreaciju i razonodu

25.02.2020. | S. Vidačković | Novosti

Dugoočekivana izgradnja parka u zemunskom naselju Altina trebalo bi da počne u toku ove godine. Na parceli površine od 7.000 kvadrata biće napravljen kompleks za rekreaciju i razonodu žitelja Altine svih generacija. Projekat za građevinsku dozvolu za izgradnju parka je u završnoj fazi i u narednih mesec dana biće podnet zahtev za izdavanje dozvole.

Budući izgled parka

Kako navode iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, raspisivanje tendera za izvođenje radova planirano je tokom leta, a procenjena vrednost je 47 miliona dinara.

- Park će se nalaziti u bloku 73, u centralnom delu naselja Altina 2, u neposrednoj okolini planiranog kulturnog centra, crkve, dečje ustanove i škole, na površini od oko 7.000 kvadrata - objašnjavaju u Direkciji. - Ta površina je projektovana sa različitim sadržajima koji će zadovoljiti potrebe korisnika svih starosnih grupa za odmorom, šetnjom, igrom, sportom...

Osim modernih klupa, fontane, česme, skulptura i teretane na otvorenom, sugrađani koji žive u ovom delu Zemuna uživaće i u zelenilu. Biće posađeni trava, zimzeleno i listopadno drveće, žbunovi i leje sa sezonskim cvećem. Park će biti osvetljen, a ceo prostor dodatno će štititi i metalna ograda.

Prema rečima zamenika predsednika GO Zemun Damira Kovačevića, ovaj park žitelji Altine očekuju sa velikim nestrpljenjem, jer je u pitanju projekat o kojem se već godinama govori.

- U Altini već postoji jedno malo igralište, ali ono je nedovoljno za mnogobrojnu decu koja ovde žive. Ovo naselje ima više od 25.000 stanovnika i svima će mnogo značiti kada dobiju kutak za relaksaciju i zabavu. Mnoge stvari ne zavise samo od Opštine, ali nam je veoma drago što je, u saradnji sa gradskim institucijama, ovaj projekat došao na red. Zbog sve većeg broja mališana, planiramo da u Ulici Pavla Vuisića sagradimo novu osnovnu školu u narednih nekoliko godina.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;