INFONET-468X60-BANNER

Uskoro i auto-put do Rume

03.10.2019. | A. Delić | Novosti

Ministarka infrastrukture, saobraćaja i građevinarstva dr Zorana Mihajlović je juče (02.10.2019) prisustvovala početku rekonstrukcije šest kilometara puta od Šapca do Sremske Mitrovice, te najavila da će u novembru - postavljanjem novog mosta na Savi - startovati i izgradnja auto-puta od srca Mačve ka Rumi.

- Najmanje tri kilometra trase prema Sremskoj Mitrovici će biti završeno tokom ove jeseni, dok će ostatak biti urađen na proleće. Najvažniji projekat je, svakako, brza saobraćajnica od Rume, preko Šapca, do Loznice, čiju ćemo realizaciju započeti u novembru. Jer, kada se pogleda mapa Srbije, vidi se da upravo ovaj deo države naprosto vapi sa auto-putem - istakla je dr Mihajlović.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Kako je naglasila, za izgradnju još jednog mosta preko Save kod Šapca i brze saobraćajnice će biti angažovane azerbejdžanske i domaće kompanije, a za realizaciju kompletnog projekta brze saobraćajnice koja će povezati tri lokalne samouprave će biti potrebno najmanje tri godine.

Saobraćajnica od Šapca ka Sremskoj Mitrovici obezbeđuje izlazak ovdašnje severozapadne - radne zone na Koridor 10, dok bi druga najavljena trasa - prema Rumi - trebalo konačno da reši dugogodišnji problem ovdašnje privrede, a to je povezivanje sa postojećim auto-putem. To će, uvereni su svi u ovom delu Srbije, značiti i dolazak novih investitora.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;