INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Završena rekonstrukcija Trga republike

03.09.2019. | Beobuild

Otvaranjem Trga republike za saobraćaj završena je rekonstrukcija centralnog gradskog trga, nešto više od godinu dana nakon početka radova. Projekat se realizuje prema pobedničkom rešenju sa konkursa održanog 2015. godine, kada je prvu nagradu odnelo rešenje autora Zorana Dmitrovića i Zorice Savičić. Cilj rekonstrukcije je bilo formiranje otvorenog platoa na prostoru izmedđu Narodnog pozorišta i palate Reunion, odnosno između Narodnog muzeja i nekadašnje zgrade Jugoeksporta.

Nekadašnji izgled Trga republike (www.pixabay.com)

Rekonstrukcija je podigla kvalitet i klasu materijala, asfaltna podloga zamenjena je prirodnim kamenom, nivelacijom su uklonjene fiksne žardinjere, a postavljen je novi mobilijar i javno osvetljenje. Ukupna vrednost rekonstrukcije ugovorena je na čak 922 miliona dinara.

Dok opremanje još uvek traje, veliki broj Beograđana obišao je rekonstruisan Trg republike, kako bi stekli utisak o novom prostoru i izvedenim radovima. Sa jedne strane pohvale stižu za novu multifunkcionalnu površinu - mesto za okupljanje i organizaciju događaja, dok sa druge stižu primedbe da je Trg postao monotona ledina, estetski neuklopljena u svoje okruženje. Posebno se zamera nedostatak zelenila, ali su prethodnih dana stigle i mobilne žardinjere koje treba da unesu živost i ublaže prvi utisak. Moderne klupe imaće besplatan bežični internet, priključke za struju i info-ekrane, a postavljen je i parking za bicikle kod Narodnog muzeja.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;