INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

U septembru konkurs za idejno rešenje multifunkcionalnog Expo centra u Nišu

23.08.2019. | Niške vesti

Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj i projekte raspisaće u septembru konkurs za idejno rešenje multifunkcionalnog Expo centra na Loznom kalemu u Nišu. Tek nakon izbora idejnog rešenja precizno će se znati kako će ovaj objekat izgledati ali i koje će sve sadržaje ponuditi korisnicima.

U KLERP-u kažu da je u toku priprema za urbanističko-arhitektonski konkurs za izbor idejnog rešenja za ovaj objekat. Ono što se zna je da će se Expo centar graditi na lokaciji Lozni kalem, kod Niške Banje, na površini od oko četiri hektara. Zemljište je u vlsništvu grada, a izgradnja ovog objekta predviđena je planskim dokumentima.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Površina objekta koji će se graditi biće najmanje 13.500 kvadratnih metara, od čega je 8.100 kvadrata predviđeno za sajamski prostor.

- Kompleks, koji će se graditi na lokaciji Lozni kalem trebalo bi da pruži podršku ekonomskom razvoju grada kroz nove sadržaje koji će omogućiti organizaciju događaja koje sada nije moguće organizovati u Nišu, ili se oni organizuju u neadekvatnim prostorima. Expo centar treba da omogući i organizaciju raznih kongresnih i sajamskih manifestacija, konferencija, kako nacionalnog tako i međunarodnog karaktera - kažu u KLERP-u.

Kompleks će sadržati kongresni i sajmski deo i doprineće razvoju turizma u Niškoj banji i gradu u celini.

Nakon idejnog rešenja i izrade projektno-tehničke dokumentacije, Grad Niš ulazi u narednu fazu koja podrazumeva nalaženje izvora finansiranja i početak izgradnje centra.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;