INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Beograđani će odlučivati o sudbini tri projekta u prestonici!?

15.07.2019. | D. Mučibabić, D. Aleksić | Politika

Za tri gradska projekta sledećeg meseca će biti organizovane ankete. O sudbini Starog savskog mosta, lokaciji na Trgu republike koju zauzima tržni centar „Staklenac" i sadržajima koji će oplemeniti budući linijski park izjasniće se građani Beograda a njihove želje neće biti ignorisane, tvrdi Marko Stojčić, gradski urbanista.

Prema pisanju lista, glasanje će biti sprovedeno ili na portalu grada ili na namenski napravljenoj stranici na Fejsbuku, a učesnici ankete osim pitanja imaće i grafički prikaz i orijentacionu vrednost svakog projekta.

Beograd-ilustracija (www.pixabay.com)

- Građani će odlučiti da li će tramvajski most biti preseljen u Blok 70 kao veza sa Adom Ciganlijom ili će hteti da ga izmestimo na ušće i koristimo kao skulpturu u kojoj će se naći ugostiteljski i kulturni sadržaji. U anketi, na Trgu republike ćemo ponuditi 10 kulturnih namena za objekat koji bi trebalo da se gradi, a pet ideja sa najviše glasova naći će se u budućem zdanju. Beograđani će izabrati 10 sadržaja za linijski park, prostor između Beton hale i Pančevačkog mosta, a 10 arhitektonskih timova koji budu projektovali taj park moraće da uvaže predloge anketiranih građana - objašnjava Stojčić.

Uključivanje građana u proces urbanističkog planiranja može se protumačiti kao odgovor gradskih vlasti na brojne pritiske i proteste žitelja Starog grada nezadovoljnih širenjem pešačke zone i obnovom parka na Topličinom vencu, piše Politika.

Međutim, ovaj pomak imaće smisla jedino ako bude obaveza bez presedana, tako da svaki investitor pre nego što počne gradnju o tome obavesti komšije i zatraži njihovo mišljenje, zaključuje list.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


ATM
ATM
SUBOTICA

MERIS
MERIS
BEOGRAD-PALILULA
www.meris.rs

LAYHER
LAYHER
BEOGRAD-ZEMUN
www.layher.rs

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;