SFSOPLATE-468X60-BANNER

Xella inovativna sistemska rešenja u oblasti zvučne regulacije

12.07.2019. | Gradjevinarstvo.rs

Da li znate šta nema ukus, boju i miris, a narušava nam kvalitet života, iako je neopipljivo? Sveprisutno je a predstavlja onu vrstu zagađenja okoline koja nam krade san i mir? Odgovor je buka. Kada je u pitanju merenje nivoa zvuka, važno je znati da postoji razlika između domaćinstava koja se nalaze u glasnom gradskom okruženju i domu koje se nalazi u predgrađu koje je udaljeno od velikih saobraćajnica. Tako zvuk u domu u gradskom jezgru može dostići 50db, a onaj koji je udaljeniji oko 40db.

Kako sve više postajemo svesni negativnih uticaja iz okruženja, dolazimo i do inovativnih rešenja u oblasti zvučne regulacije koja nam može sačuvati mir i zdravlje. Bitno je znati da postoji mnogo zgrada sa neadekvatnom zvučnom izolacijom, sačinjenih od loših i nebezbednih materijala. Zato je važno odabrati objekat koji je sagrađen od blokova koji su sačinjeni od prirodnog mineralnog sastava i tako dodatno povećavaju komfor i štede vreme i novac.

Xella inovativna sistemska rešenja u oblasti zvučne regulacije

Sa YTONG FonoBlock-om dimenzija 25cm postiže se zvučna izolacija u visini od 55dB što je iznad propisanih normi (52dB). To je potpuno inovativni koncept za pregrade kada je reč o zidarskim radovima na objektu.

FONO koncept zvučnih blokova kompanije Xella je napravljen da olakša projektantima izbor materijala u fazi projektovanja zato što im nudi sistem pregradnih zidova koji, pored zahteva za zvučnom izolacijom, ispunjavaju i zahtev za koeficijentom prolaza toplote. Najnovija formula ovog inovativnog sistemskog rešenja za zaštitu od buke unutar stambenog ili poslovnog prostora krije se u kombinaciji YTONG FonoBlock-ova, SILKA blokova i Multipor mineralnih termoizolacionih ploča, koji zajedno pružaju najefikasniju zvučnu izolaciju unutar stambenih jedinica, i to u tri najbitnije pozicije: zvučnu izolaciju između dva stana, između stana i hodnika i unutar same stambene jedinice, recimo između dve sobe ili kupatila i sobe.

Xella inovativna sistemska rešenja u oblasti zvučne regulacije

Predstavnici medija i stručna javnost mogli su da saznaju nešto više o FONO konceptu zvučnih blokova kompanije Xella putem kratke prezentacije u opuštajućoj atmosferi restorana Savanova. Zbog svih prethodno navedenih prednosti ne čudi što se FONO koncept kompanije Xella već apostrofira kao „najjednostavnije rešenje za idealnu zaštitu od buke".

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


XELLA-300X250-BANNER
AUSTROTHERM-300X250-BANNER
REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;