INFONET-468X60-BANNER

Traže se izvođači za sanaciju tri mosta na Kalemegdanu

12.07.2019. | eKapija

Javno preduzeće Beogradska tvrđava raspisalo je javni poziv za sanaciju tri mosta - ispred Karađorđeve kapije, Despotove kapije i Zindan kapije.

Sanacijom mosta ispred Karađorđeve kapije predviđeno je da se drvena konstrukcija u potpunosti zameni novom. Takođe, drvenu noseću konstrukciju potrebno je ojačati zamenom delova koji su pretrpeli lom, pukotine na mostu koje ne utiču na nosivost sistema, radi osiguranja od daljeg pucanja, potrebno je osigurati dodatkom metalnih prstenova ili podvezicama, od limova debljine 4mm. Potrebno je i zameniti i sve elemente veze koji su usled korozije smanjili nosivost. Ostale čelične elemente je potrebno očistiti od korozije i uraditi anti-korozionu zaštitu.

Kalemegdan (www.pixabay.com)

Da ne bi došlo do slabljenja noseće drvene konstrukcije, prilikom demontaže, neophodno je zameniti samo elemente koji ne mogu da se ojačaju dodavanjem metalnih prstenova ili dodavanjem čeličnih podvezica. Stepen intervencije je neophodno potvrditi na licu mesta, prilikom izvođenja sanacije mosta.

U tenderu se navodi i da je kod sanacije Mosta ispred Despotove kapije neophodno drvenu konstrukciju potpuno zameniti novom, a isto stoji i za most ispred Zindan kapije gde je takođe potrebno zameniti celokupnu konstrukciju.

Krajni rok za podnošenje ponuda je 5. avgust 2019. do 8:30 časova, a javno otvaranje biće održano istog dana u 11 časova u prostorijama JP Beogradske tvrđave.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;