INFONET-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

Zamena celokupne vodovodne mreže u Ćupriji počinje u avgustu

04.07.2019. | Beta

Vodosnabdevanje je jedan od najvećih problema Ćuprije već decenijama i uskoro bi trebalo da se počne sa rešavanjem tog problema. Kako je rekao predsednik te opštine Ninoslav Erić, Ćuprija je među prvim opštinama uradila generalni informacioni sistem za vodovodnu mrežu u gradu.

- Uradili smo analizu sistema koja je pokazala da imamo velike gubitke u vodovodnom sistemu. Prošle godine smo o tom problemu razgovarali sa premijerkom Anom Brnabić i očekujem da uskoro završimo projektno tehničku dokumentaciju i možda već u avgustu krenemo sa zamenom celokupne vodovodne mreže u gradu - kazao je Erić.

Erić je rekao da će biti zamenjeno oko 40km vodovodne mreže, a vrednost investicije je oko tri miliona evra.

Ilustracija (www.pixabay.com)

U Ćupriji su u toku i veliki radovi na trotoaru u ulici Kneza Miloša, vredni oko 58 miliona dinara, a koje finansira lokalna samouprava i Ministarstvo privrede.

Erić je izjavio i da je sa Ministarstvom odbrane i sa Vojskom Srbije napravljen dogovor kako bi se dobila saglasnost da deo puta ka novom mostu na Velikoj Moravi, koji treba da se gradi u Ćupriji, prođe kroz kasarnu.

- Trenutno se rade projektno tehnička dokumentacija i idejna rešenja. U međuvremenu se regulišu imovinski odnosi i ja se nadam da ćemo sledeće godine postaviti kamen temeljac za izgradnju novog mosta preko Velike Morave u Ćupriji - kazao je Erić.

Gvozdeni most preko Velike Morave, na ulazu u Ćupriju, je napravljen još posle Prvog svetskog rata kao deo ratne reparacije, a danas otežava saobraćaj na državnom putu Jagodina-Ćuprija-Paraćin.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;