INFONET-468X60-BANNER

Zamena celokupne vodovodne mreže u Ćupriji počinje u avgustu

04.07.2019. | Beta

Vodosnabdevanje je jedan od najvećih problema Ćuprije već decenijama i uskoro bi trebalo da se počne sa rešavanjem tog problema. Kako je rekao predsednik te opštine Ninoslav Erić, Ćuprija je među prvim opštinama uradila generalni informacioni sistem za vodovodnu mrežu u gradu.

- Uradili smo analizu sistema koja je pokazala da imamo velike gubitke u vodovodnom sistemu. Prošle godine smo o tom problemu razgovarali sa premijerkom Anom Brnabić i očekujem da uskoro završimo projektno tehničku dokumentaciju i možda već u avgustu krenemo sa zamenom celokupne vodovodne mreže u gradu - kazao je Erić.

Erić je rekao da će biti zamenjeno oko 40km vodovodne mreže, a vrednost investicije je oko tri miliona evra.

Ilustracija (www.pixabay.com)

U Ćupriji su u toku i veliki radovi na trotoaru u ulici Kneza Miloša, vredni oko 58 miliona dinara, a koje finansira lokalna samouprava i Ministarstvo privrede.

Erić je izjavio i da je sa Ministarstvom odbrane i sa Vojskom Srbije napravljen dogovor kako bi se dobila saglasnost da deo puta ka novom mostu na Velikoj Moravi, koji treba da se gradi u Ćupriji, prođe kroz kasarnu.

- Trenutno se rade projektno tehnička dokumentacija i idejna rešenja. U međuvremenu se regulišu imovinski odnosi i ja se nadam da ćemo sledeće godine postaviti kamen temeljac za izgradnju novog mosta preko Velike Morave u Ćupriji - kazao je Erić.

Gvozdeni most preko Velike Morave, na ulazu u Ćupriju, je napravljen još posle Prvog svetskog rata kao deo ratne reparacije, a danas otežava saobraćaj na državnom putu Jagodina-Ćuprija-Paraćin.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;