INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Zlatiborska gondola do kraja leta

11.04.2019. | N. J. | Novosti

Opština Čajetina je dobila četvrtu od ukupno pet građevinskih dozvola za izgradnju najduže panoramske gondole na svetu, koja će povezivati turistički centar Zlatibora i Ski-centar Tornik. Nova dozvola se odnosi na postavljanje 17 stubova, na potezu od međustanice kod Ribničkog jezera, do njenog krajnjeg odredišta.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- Očekujemo da ćemo za nekoliko dana dobiti i petu dozvolu za izgradnju međustanice, pa se radovi uprkos preprekama, odvijaju u kontinuitetu. Imovinska pitanja na trasi gondole su napokon rešena, pa očekujemo da ćemo četiri godine od početka radova, u avgustu gondolu pustiti u probni rad - naglasio je Milan Stamatović, predsednik Opštine Čajetina, koja sa 13 miliona evra finansira turistički „projekat veka" na najposećenijoj srpskoj planini.

Narednih dana biće postavljeni temelji za stubove gondole, a kompletna realizacija posla poverena je užičkom Jedinstvu.

Do sada je urađeno više od 70 odsto građevinskih radova, postavljene su početna i završna stanica gondole, kao i stubovi do međustanice. Osnovano je preduzeće Gold gondola koje će upravljati novim sadržajima, pa je i u organizacionom smislu sve završeno.

Trasa gondole dugačka je 9 kilometara, moći će da preveze 600 putnika po satu, u 55 kabina od kojih svaka ima po 10 mesta. Nezaboravna vožnja nad Zlatiborom, trajaće oko 25 minuta, a očekuje se da će nova atrakcija višestruko uvećati broj gostiju na Zlatiboru.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;