PRIJAVA-468X60-BANNER

Veliki infrastrukturni projekti u Surčinu

27.03.2019. | Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić obišao je juče (26.03.2019) radove na izgradnji saobraćajnice u radnoj zoni Surčin-Dobanovci, koja je povezana sa državnim putem i obezbeđuje pristup privrednim sadržajima. On je dodao da izgradnja ove ulice nije velika investicija, ali je njena uloga velika kada se ima u vidu da omogućava nastavak novih investicija.

Naglasio je i da se u opštini Surčin radi nekoliko velikih projekata, a prvi je priključenje auto-puta E763 kod Jakova.    

- Upravo je potpisan ugovor sa Ministartsvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, koje je krenulo u izradu projektne dokumentacije. Nakon toga se kreće  sa izgradnjom, čime će taj problem koji dugo postoji biti rešen. Drugi projekat je fiskulturna sala u Dobanovcima, gde smo imali puno problema oko imovinsko-pravnih odnosa. U narednih dvadesetak dana očekujemo izdavanje građevinske dozvole, a onda će gradski Sekretarijat za investicije pokrenuti tendresku proceduru za izvođača. Fiskulturna sala u Bečmenu biće završena u maju, a završava se i dom kulture u Dobanovcima - istakao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je najavio da će opština Surčin dobiti i jedan novi vrtić, gde će boraviti oko 200 mališana, a za čiju će izgradnju u narednih nekoliko nedelja biti raspisan tender.

Podsetio je i da je Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, koja inače radi ovu saobraćajnicu, raspisala nedavno tender za uređenje tri centralna trga u naseljima Dobanovci, Jakovo i Boljevci i da na taj način Surčin postaje jedna od najperspektivnijih beogradskih opština.

Predsednik opštine Surčin Stevan Šuša istakao je da je ova opština primer dobre i efikasne saradnje republike, grada i opštine.

- Rešili smo tako i problem petlje na obilaznici, priključenje na auto-put u Jakovu, pitanje nacionalnog stadiona. Sve to upućuje da će Surčin, kao najmlađa opština koja na svojoj teritoriji ima auto-put, aerodrom, heliodrom, šume, reku Savu, postajati vremenom sve atraktivnija. Za opštinu je važna i adaptacija fiskulturne sale i doma kulture u Boljevcima, zatim fudbalski teren sa veštačkom travom u Dobanovcima, dom za lovce u Jakovu, marina u Progaru, autobuska stajališta i još mnogo drugih projekata koje opština radi iz svojih sredstava, a uz podršku Gorana Vesića i Grada Beograda - istakao je Stevan Šuša.

 

Komentari: 1

Goran 10.07.2019 00.01.31

Kada ce da se uradi put Sremska gazela u Dobanovcima???

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Jelena 10.06.2022.
Divno! Ne zna se šta je lepše. Ovog leta sm...
Nenad 17.05.2022.
Sve je to mrtvo slovo na ppairu. Kaže se u ...
Kris 14.05.2022.
Da, ali da li ljudi znaju da ce to biti zgr...
Perica Ognjanovic 16.04.2022.
Sjajan tekst, svaka cast. Mi smo upravo ugr...
Nenad 29.03.2022.
Nekada je Novi Sad bio pun parkova i zeleni...

;