Veliki infrastrukturni projekti u Surčinu

27.03.2019. | Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić obišao je juče (26.03.2019) radove na izgradnji saobraćajnice u radnoj zoni Surčin-Dobanovci, koja je povezana sa državnim putem i obezbeđuje pristup privrednim sadržajima. On je dodao da izgradnja ove ulice nije velika investicija, ali je njena uloga velika kada se ima u vidu da omogućava nastavak novih investicija.

Naglasio je i da se u opštini Surčin radi nekoliko velikih projekata, a prvi je priključenje auto-puta E763 kod Jakova.    

- Upravo je potpisan ugovor sa Ministartsvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, koje je krenulo u izradu projektne dokumentacije. Nakon toga se kreće  sa izgradnjom, čime će taj problem koji dugo postoji biti rešen. Drugi projekat je fiskulturna sala u Dobanovcima, gde smo imali puno problema oko imovinsko-pravnih odnosa. U narednih dvadesetak dana očekujemo izdavanje građevinske dozvole, a onda će gradski Sekretarijat za investicije pokrenuti tendresku proceduru za izvođača. Fiskulturna sala u Bečmenu biće završena u maju, a završava se i dom kulture u Dobanovcima - istakao je Vesić.

Veliki infrastrukturni projekti u Surčinu

Veliki infrastrukturni projekti u Surčinu (foto: Beoinfo)

Zamenik gradonačelnika je najavio da će opština Surčin dobiti i jedan novi vrtić, gde će boraviti oko 200 mališana, a za čiju će izgradnju u narednih nekoliko nedelja biti raspisan tender.

Podsetio je i da je Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, koja inače radi ovu saobraćajnicu, raspisala nedavno tender za uređenje tri centralna trga u naseljima Dobanovci, Jakovo i Boljevci i da na taj način Surčin postaje jedna od najperspektivnijih beogradskih opština.

Predsednik opštine Surčin Stevan Šuša istakao je da je ova opština primer dobre i efikasne saradnje republike, grada i opštine.

- Rešili smo tako i problem petlje na obilaznici, priključenje na auto-put u Jakovu, pitanje nacionalnog stadiona. Sve to upućuje da će Surčin, kao najmlađa opština koja na svojoj teritoriji ima auto-put, aerodrom, heliodrom, šume, reku Savu, postajati vremenom sve atraktivnija. Za opštinu je važna i adaptacija fiskulturne sale i doma kulture u Boljevcima, zatim fudbalski teren sa veštačkom travom u Dobanovcima, dom za lovce u Jakovu, marina u Progaru, autobuska stajališta i još mnogo drugih projekata koje opština radi iz svojih sredstava, a uz podršku Gorana Vesića i Grada Beograda - istakao je Stevan Šuša.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Darko 13.05.2019.
Gondola? Zbogom Kalemegdanu u UNESCO kultur...
TikiCar 25.04.2019.
Spominje se povezivanje NBG sa Rakovicom, a...
veselnik 13.04.2019.
"Služba za urbanizam koja će okupiti 10 str...
Ljubinka 09.04.2019.
Da li se na zidove koji su krecenim prajmer...
Maks 04.04.2019.
Političari treba da shvate da se autoput, o...