INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Veliki infrastrukturni projekti u Surčinu

27.03.2019. | Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić obišao je juče (26.03.2019) radove na izgradnji saobraćajnice u radnoj zoni Surčin-Dobanovci, koja je povezana sa državnim putem i obezbeđuje pristup privrednim sadržajima. On je dodao da izgradnja ove ulice nije velika investicija, ali je njena uloga velika kada se ima u vidu da omogućava nastavak novih investicija.

Naglasio je i da se u opštini Surčin radi nekoliko velikih projekata, a prvi je priključenje auto-puta E763 kod Jakova.    

- Upravo je potpisan ugovor sa Ministartsvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, koje je krenulo u izradu projektne dokumentacije. Nakon toga se kreće  sa izgradnjom, čime će taj problem koji dugo postoji biti rešen. Drugi projekat je fiskulturna sala u Dobanovcima, gde smo imali puno problema oko imovinsko-pravnih odnosa. U narednih dvadesetak dana očekujemo izdavanje građevinske dozvole, a onda će gradski Sekretarijat za investicije pokrenuti tendresku proceduru za izvođača. Fiskulturna sala u Bečmenu biće završena u maju, a završava se i dom kulture u Dobanovcima - istakao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je najavio da će opština Surčin dobiti i jedan novi vrtić, gde će boraviti oko 200 mališana, a za čiju će izgradnju u narednih nekoliko nedelja biti raspisan tender.

Podsetio je i da je Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, koja inače radi ovu saobraćajnicu, raspisala nedavno tender za uređenje tri centralna trga u naseljima Dobanovci, Jakovo i Boljevci i da na taj način Surčin postaje jedna od najperspektivnijih beogradskih opština.

Predsednik opštine Surčin Stevan Šuša istakao je da je ova opština primer dobre i efikasne saradnje republike, grada i opštine.

- Rešili smo tako i problem petlje na obilaznici, priključenje na auto-put u Jakovu, pitanje nacionalnog stadiona. Sve to upućuje da će Surčin, kao najmlađa opština koja na svojoj teritoriji ima auto-put, aerodrom, heliodrom, šume, reku Savu, postajati vremenom sve atraktivnija. Za opštinu je važna i adaptacija fiskulturne sale i doma kulture u Boljevcima, zatim fudbalski teren sa veštačkom travom u Dobanovcima, dom za lovce u Jakovu, marina u Progaru, autobuska stajališta i još mnogo drugih projekata koje opština radi iz svojih sredstava, a uz podršku Gorana Vesića i Grada Beograda - istakao je Stevan Šuša.

 

Komentari: 1

Goran 10.07.2019 00.01.31

Kada ce da se uradi put Sremska gazela u Dobanovcima???

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;