IZOLACIJA-468X60-BANNER

AUSTROTHERM-970X250-BANNER

U narednih par dana tenderi za projekte vredne 2,3 milijarde dinara

04.03.2019. | Beoinfo

Tokom narednih par dana biće raspisano 10 velikih tendera u Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, čija je vrednost 2,3 milijarde dinara.

Raspisivanje tendera najavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić gostujući na Studiju B i podsetio da je prošle godine završena saobraćajnica od Mosta na Adi do Tošinog bunara, kao i da je u isto vreme započeto izmeštanje korita Topčiderske reke.

- Taj posao je sada pri kraju, a to će omogućiti proširenje Bulevara patrijarha Pavla na četiri trake. Kada je u pitanju proširenje te ulice, radimo dva kilometra saobraćajnica od Košutnjaka do Ulice Pere Velimirovića. Bulevar će imati tramvajsku bašticu u sredini, što znači se da tramvaji neće kretati po stranama već po sredini. To je deo spoljne magistralne tangente koja će stizati do mesta na kojem će biti izgrađen most preko Dunava kod Ade Huje, čija će izgradnja početi 2021. godine - rekao je Vesić.

Beograd (www.pixabay.com)

On je dodao da će biti raspisan tender za izgradnju magistralnog vodovoda Barajevo – Beljina – Arapovac,u vrednosti od oko 112 miliona dinara, i precizirao da se radi o devet kilometara vodovodne mreže.

- Time ćemo severoistočni deo Lazarevca povezati sa Barajevom. Zatim krećemo u izgradnju kanalizacije u naselju Kneževac - Kijevo, gde će biti utrošeno 38 miliona dinara za 500 metara kanalizacije, a ne bi trebalo zaboraviti ni izgradnju kanalizacije u naseljima Urovci i Krtinska u Obrenovcu, za šta smo izdvojili skoro milion evra. U pitanju je preko 11 kilometara kanalizacije, nakon čega će oko 4.000 meštana konačno dobiti kanalizaciju - dodao je zamenik gradonačelnika.

Prema njegovim rečima, slede i radovi u centru grada. Radiće se rekonstrukcija Nušićeve ulice, za šta je izdvojeno 59 miliona dinara, a u pitanju je deo ulice od Terazijskog tunela do Terazija.

On je dodao da očekuje da se do juna dobiju izvođači radova za sve ove poslove kako bi na jesen radovi mogli da počnu i pozvao kompanije da se jave na tendere čiji će projekti znatno izmeniti izgled našeg grada.

 

Komentari: 1

Darko 11.03.2019 12.49.35

Kada će biti izgrađen deo SMT kružnog puta na potezu Borska-Braće Jerković? Neverovatno je usko grlo za saobraćaj sa 20.000 novih stanovnika. Pitanje je i za završetak obilaznice oko Beograda. Džaba svi planovi i radovi ako se sve ne pusti kao celina.

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


SET
SET
ŠABAC
www.set.rs

EURO TERMIK
EURO TERMIK
KRALJEVO-VRDILA
www.eurotermik.rs

DOKA SERB
DOKA SERB
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.doka.rs

ATM
ATM
SUBOTICA

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
almir 30.08.2023.
Da li je planom rekonstrukcije predvidjeno ...
O rastu cena stanova se govori gotovo sa za...
Marija 10.07.2023.
Ivrstan tekst! Mnogo sam naučila o aspektim...
Jovan 03.07.2023.
A kada ce se uraditi parcelizacija zemljist...
DARKO 05.06.2023.
Šta bi sa korupcijom po opštinama gde se ne...

;