INFONET-468X60-BANNER

Novi Dom zdravlja gradiće se u Vinči

14.01.2019. | J. Dinčić | Novosti

Posle tridesetak godina lečenja u montažnim barakama, skoro 15.000 stanovnika naselja Vinča u GO Grocka, dobiće novu zdravstvenu stanicu. Radovi su trenutno u pripremnoj fazi, odnosno u toku je izrada projektne dokumentacije na osnovu usvojenog medicinskog programa, koju je izradio Gradski zavod za javno zdravlje.Prema postojećem planu, novi dom zdravlja prostiraće se na površini od 2.600 kvadratnih metara, a ukupna vrednost radova iznosiće oko dva miliona evra. Ugovor o projektovanju zaključen je uz saglasnost Kancelarije koja upravlja javnim ulaganjima, i koja bi trebalo da bude i finansijer projekta.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- U najboljem slučaju građevinska dozvola se može dobiti sredinom ove godine, a radovi bi trebalo da počnu najkasnije do kraja tekuće godine - kažu za Novosti nadležni iz GO Grocka. - Prvobitno idejno rešenje koje je napravljeno, biće korigovano u skladu sa zahtevima investitora.

Prema medicinskom programu, novoizgrađena zdravstvena stanica posedovaće službu za zaštitu male, predškolske i školske dece, žena i odraslih građana. Prostorije za radiološke i ultrazvučne preglede, laboratorijske dijagnostike i stomatološku ordinaciju. Planirano je i da u jednom krilu budu smeštene ordinacije za fizikalnu i internu medicinu, oftalmologija i zaštita mentalnog zdravlja. Takođe, u prizmelju zgrade biće smeštena služba za hitnu medicinsku pomoć, kao i apoteka.

Iz GO Grocka ističu i da će nova zdravstvena stanica biti izgrađena na mestu postojeće, koja se nalazi u Ulici Save Kovačevića. Iako je prvobitni plan bio da se zgrada samo rekonstruiše, taj zahtev je odbačen jer postojeći montažni objekat ne ispunjava neophodne kriterijume.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;