IZOLACIJA-468X60-BANNER

INFONET-970X250-BANNER

Gradi se postrojenje za preradu voda u Nišu

20.12.2018. | Beta

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović rekao je da se pripremni poslovi za izgradnju postrojenja za preradu otpadnih voda odvijaju po planu i da bi do leta naredne godine trebalo da bude raspisan međunarodni tender za izbor izvođača radova.

- Gradnja će biti podeljena u dva tendera, jedan će biti raspisan za samu fabriku za predu otpadnih voda, a drugi tender biće za izgradnju kolektora i kanalizacionih mreža koje nedostaju - rekao je Bulatović na sastanku sa predstavnicima delegacije Evropske unije i švedske ambasade.

On je rekao da grad Niš potpuno prati dinamički plan rada i trenutno su gradske službe angažovane prvenstveno na poslovima eksproprijacije.

- Ceo postupak eksproprijacije biće završen do kraja godine. Praktično to znači da je od 600 rešenja koja treba da se donesu za eksproprijaciju parcela do sada urađeno više od 500. Do kraja godine trebalo bi da bude urađeno preostalih 100 - izjavio je Bulatović.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Bulatović je rekao da je reč o projektu vrednom 60 mil EUR i dodao da će 45 mil EUR dati Evropska unija preko svojih fondova, a najveći deo preostalog iznosa naša država, dok će udeo grada biti najmanji.

Podsetio je da Razvojna agencija Švedske finansira izradu projektne dokumentaciju, a da je pre toga finansirala Studiju izvodljivosti izgradnje fabrike za preradu otpadnih voda sa izgradnjom svih nedostajućih kolektora, rekonstrukcijom postojećih kolektora i izgradnjom dela kanalizacione mreže.

Prva sekretarka švedske ambasade Ida Rojtešver kazala je da će švedska Razvojna agencija finansirati izgradnju fabrike za preradu otpadnih voda u Nišu u okviru programa „Paid“.

Ida Rojtešver je kazala da se radi o jednom od najznačajnijih projekata u oblasti zaštite životne sredine u Srbiji i dodala se čitave ove godine radilo na pripremnim radnjama za realizaciju jednog tako velikog projekta.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


BAUDER-300X250-BANNER

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 05.06.2023.
Šta bi sa korupcijom po opštinama gde se ne...
Gradjevinarstvo.rs 26.05.2023.
Mogu da se mešaju sa epoksidnim smolama. Za...
Дејан 24.05.2023.
Да ли ваши пигменти могу да се мешају са еп...
Sloba 22.05.2023.
Lepi planovi ali nikad više. Idemo na Taru.
Konstruktor 17.05.2023.
Kolege, imajuci visedecenjsko iskustvo iza ...

;