IZOLACIJA-468X60-BANNER

Dogodine u prestonici i devet montažnih obdaništa

20.11.2018. | Branka Borisavljević | Novosti

Grad Beograd će sledeće godine izgraditi devet montažnih zgrada vrtića, najavio je za Novosti Goran Vesić, zamenik gradonačelnika. Lokacije na kojima će se nalaziti objekti biće usaglašene između Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju grada i Sekretarijata za obrazovanje, kako bi se izašlo u susret roditeljima i izbeglo da gradnja traje dugo, zbog mogućih nerešenih pitanja oko zemljišta.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- Planiramo da na ovaj način obezbedimo još oko 2.000 mesta za mališane - navodi Vesić. - Lokacije su skoro usaglašene, a vodilo se računa da sve bude potpuno čisto u pogledu vlasništva, kao i da nema bilo kakvih imovinsko-pravnih sporova. Takođe, vodilo se računa i o tome kakve su potrebe za otvaranjem vrtića na određenim lokacijama. Tako nije potrebno graditi obdanište na Vračaru, pošto tamo gotovo da i nema neupisane dece.

Do kraja godine trebalo bi da bude otvoreno i obdanište u naselju Altina, koje će primiti oko 200 dece, a dodatna mesta biće obezbeđena i adaptacijom prostora u pojedinim opštinama, zatim u objektima Vojske Srbije, ali i preuređenjem učionica u nekim školama za potrebe boravka predškolaca. Kako Novosti saznaju u Sekretarijatu, u toku je dorada tri učionice u OŠ „Jovan Cvijić", gde će biti 75 mesta, dok se za školu „Sutjeska", u kojoj ima 185 mesta, radi projektna dokumentacija. Za škole „Đuro Strugar", sa 200 mesta, „Ratko Mitrović", gde ima 150 mesta, i „Vladimir Rolović", sa 110 mesta, završen je projekat. U toku je izrada projektne dokumentacije za školu „Radivoje Popović" u Zemunu, koja će primiti oko 250 mališana.

Najveće gužve za upis u vrtiće su u Novom Beogradu, Zemunu, Voždovcu, Čukarici, Paliluli. U centralnim gradskim opštinama gotovo da i ne postoje liste čekanja za upis u vrtiće.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Jelena 10.06.2022.
Divno! Ne zna se šta je lepše. Ovog leta sm...
Nenad 17.05.2022.
Sve je to mrtvo slovo na ppairu. Kaže se u ...
Kris 14.05.2022.
Da, ali da li ljudi znaju da ce to biti zgr...
Perica Ognjanovic 16.04.2022.
Sjajan tekst, svaka cast. Mi smo upravo ugr...
Nenad 29.03.2022.
Nekada je Novi Sad bio pun parkova i zeleni...

;