INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

"Auto-put pravljen bukvalno od blata, nove krivične prijave"

15.11.2018. | Beta

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović najavila je proširenje krivične prijave protiv odgovornih za propuste u izgradnji deonice Ub-Lajkovac na Koridoru 11.

"Sada se vidi da je ovaj auto-put pravljen bukvalno od blata. Mi smo pre godinu dana podigli krivičnu prijavu protiv svih odgovornih za izgradnju ove deonice, koju ćemo sada da proširimo i na odgovorne u laboratorijama koji su davali saglasnost da je materijal koji je ugrađivan u auto-put odgovarajućeg kvaliteta. Prijava će biti proširena i na deo nadozora na ovoj deonici", rekla je Mihajlovićeva u emisiji "Insajder debata". 

Ministarka je kazala da je ta deonica dužine 12,5 kilometara koja "ide iz njive u njivu" ukupno plaćena 100 miliona dolara, da je ugovor o izgradnji imao 15 aneksa, a da je deonica iste dužine u Grdeličkoj klisuri, najtežem gradilištu u ovom delu Evrope, koštala 20 miliona dolara manje. 

"Ova deonica je primer kako više nikad ne sme da se radi i svi oni koji su u tome učestvovali treba da odu da vide šta su radili. Mi činimo sve da do kraja godine završimo ovaj posao, da pustimo saobraćaj i na ovoj deonici i da imamo kompletan auto-put od Obrenovca do Preljine u dužini više od 100 kilometra", rekla je Mihajlovićeva. 

Deonicu od Uba do Lajkovca gradile su kompanije Planum i Putevi Užice u vreme bivšeg ministra infrastrukture Milutina Mrkonjića, a raspala se pre nego što je puštena u saobraćaj zbog korišćenja neadekvatnih materijala, saopštilo je ranije Ministarstvo građvinarstva, saobraćaja i infrastrukture. 

Sanacija te saobraćajnice treba da bude završena do kraja novembra, a radi je konzorcijum kineske Šandong haj-spid grupe (Shandong Hi-Speed Group) i azerbejdžanske firme Azvirt.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;