PRIJAVA-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Pogled na Adu bez papira

01.11.2018. | Š. Marović | Novosti

Zgrada džin, koja svojim gabaritom savršeno opisuje svu bahatost i oholost nelegalnih investitora u prestonici, velikim delom „gleda" prema Adi Ciganliji. Bespravni objekat u žarkovačkoj Ulici Marine Veličković 21, sadrži prizemlje, sedam spratova i potkrovlje. Izgradnja je počela 2016. godine, grubi radovi su završeni, a trenutno se ugrađuje stolarija. Da je reč o nelegalnoj gradnji potvrđeno je iz GO Čukarica.

Reporteri Novosti su prilikom obilaska lokacije na kojoj se naalzi objekat bez građevinske dozvole zatekli neimare, koji su neometano izvodili radove na unutrašnjosti zgrade. Table sa podacima o izgradnji nema, a objekat je ograđen sa svih strana.

Građevinska inspekcija Čukarice, na čijoj je teritoriji izgrađena ova višespratnica, Novostima je predočila da je još 8. avgusta 2016. godine, kada su radovi bili na samom početku, njihov inspektor posetio gradilište. Tom prilikom, N. N. licu je naloženo da u roku od tri dana od dobijanja rešenja ukloni započetu gradnju, ali se investitor nije osvrtao na upozorenja. Posle toga, inspektori su još nekoliko puta izlazili na teren. Poslednji put u martu 2018. godine, kada je stavljena traka „zatvoreno gradilište". Sledećeg dana radnika nije bilo, ali ni trake, a radovi su ubrzo nastavljeni.

Kako nezvanično saznaju Novosti, zemljište na kom se gradi višespratnica pripada Opštini, a na tom mestu se pre nalazila mala kuća koja je bila u fazi raspadanja.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Prema rečima M. T., stanovnika zgrade, koja se nalazi nekoliko metara od nelegalnog objekta, na ovoj lokaciji se promenilo nekoliko investitora.

- Na početku se ovde nalazila tabla sa informacijama, na kojoj je pisalo da je dozvoljeno izgraditi pet spratova, kao i da je investitor firma iz Vlasotinca. Kasnije je to uklonjeno, a, uprkos dolasku inspekcije, radovi i dalje traju - ističe M. K.

- Neverovatno je da se investitoru ne može stati na put. Sazidao je devet etaža, inspekcija je dolazila još 2016. godine, a čak je i hiljadu stanara okolnih zgrada potpisalo peticiju, ali izgleda da ništa ne pomaže - istakao je jedan od stanara Zmajevačke ulice.

Zbog izgradnje nelegalnih kvadrata na Čukarici, protiv investitora, kao N.N. lica, Građevinska inspekcija Čukarice podnela je krivičnu prijavu. Postupak se vodi pred Drugim osnovnim javnim tužilaštvom.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


BAUDER-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 05.06.2023.
Šta bi sa korupcijom po opštinama gde se ne...
Gradjevinarstvo.rs 26.05.2023.
Mogu da se mešaju sa epoksidnim smolama. Za...
Дејан 24.05.2023.
Да ли ваши пигменти могу да се мешају са еп...
Sloba 22.05.2023.
Lepi planovi ali nikad više. Idemo na Taru.
Konstruktor 17.05.2023.
Kolege, imajuci visedecenjsko iskustvo iza ...

;