PRIJAVA-468X60-BANNER

Na mestu "Minela" planirana gradnja stambeno-poslovnog kompleksa

20.09.2018. | A. R. | Blic

Na mestu nekadašnje fabrike „Minel kotlogradnja“ u naselju Karaburma uskoro bi mogao da nikne savremen stambeno-poslovni kompleks.

Prostran kompleks planiran je u bloku između Višnjičke, Uralske, Diljske i Ulice Stevana Hristića, a gradski Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove oglasio je javnu prezentaciju urbanističkog projekta koji najavljuje njegovu izgradnju.

Detalji građevinskog poduhvata zasad nisu poznati, a kako se navodi na sajtu grada obaveštenja o urbanističko arhitektonskom rešenju davaće nosilac izrade predmetnog projekta - u ovom slučaju Privredno društvo za projektovanje, inženjering i konstalting Aula iz Beograda.

Naselja na ovom potezu desnog dunavskog priobalja očigledno postaju sve atraktivnija za investitore, pa će se tako budući objekat podići tek par metara od najvećeg tržnog centra u ovom delu grada „Big fashiona“ koji je otvoren prošle godine.

Ideja da se umesto oronulog fabričkog prostora na toj lokaciji nađe zdanje prikladnije za jednu prestonicu 21. veka nije nova. Slično se razmišljalo i pre desetak godina kada je kompanija Rudnap planirala da upravo tu sazida čitav mali grad - 220.000 kvadratnih metara stambenog i komercijalnog sadržaja, sa sve šoping molom. O tome su vođeni i razgovori sa suinvestitorima, potencijalnim ulagačima iz Rusije i arapskog sveta, međutim, projekat je ostao slovo na papiru. Minel kotlogradnja osnovana je kao preduzeće za projektovanje, proizvodnju, montažu i prodaju termoenergentskih i industrijskih postrojenja i opreme, a na mestu jednog od njenih postrojenja u Radničkoj ulici već se uveliko gradi drugi impozantan kompleks, tržni centar „Ada mol".

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Megi 17.01.2023.
Ovo je stvarno nešto posebno...kao u Švajca...
Stanko 14.01.2023.
Konačno nešto lepo na Zlatiboru! Stvarno pr...
Peks 13.01.2023.
Dozvolite vise legalizaciju kuca da moze da...
Mig 23.12.2022.
Zašto ne povezati Zrenjanin sa postojećim a...
DARKO 23.12.2022.
Naravno da su bespravni investitori motivis...

;