INFONET-468X60-BANNER

Kamere prvi put snimaju i radove

17.08.2018. | S. B. Milošević | Novosti

Radovi na rekonstrukciji Trga republike, koji uskoro počinju, biće pod budnim okom sugrađana. Zamenik gradonačelnika Goran Vesić tražio je od Strabaga, firme koja je dobila posao na tenderu za obnovu Trga, da se postave kamere na gradilištu kako bi sugrađani mogli da prate kako obnova centra grada napreduje. Ovakav zahtev, da se gradilište nadgleda kamerama austrijskom Strabagu upućen je prvi put iz Srbije.

- Nije uobičajeno da klijenti zahtevaju ovako nešto na tržištima na kojima poslujemo - kažu u Strabagu za Novosti. - Ipak, imali smo slučajeve kada smo ugradili video-kamere na gradilište, ali kako bi se bolje dokumentovao napredak gradnje. Zbog uznapredovale digitalizacije i u graditeljskom poslu, verujemo da će u budućnosti ovakve mere biti izuzetno važne. U isto vreme, zakonska regulativa koja se tiče prava na privatnost građana mora da bude ispoštovana.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić nedavno je objasnio šta je ideja za postavljanje video-nadzora.

- Sanacija Trga trajaće 420 dana, i biće 24 sata pokrivena kamerama, kako bi žitelji Beograda u realnom vremenu mogli da prate napredak na uređenju Trga - rekao je Vesić. - Svi će biti u prilici da putem interneta vide kojim tempom se radi i koliko radnika u svakom trenutku ima na gradilištu.

Na ideju da se postave kamere kojima bi se pratilo kako teku radovi na obnovi centra prestonice, došlo se posle problema i naknadnih prepravki na Trgu Slavija.

Hoće li video-nadzor zaista ubrzati radove, odnosno primorati izvođača da sve završi u roku, ostaje da se vidi.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;