INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Auto-put postaje bulevar - Više se neće ići kroz centar

26.07.2018. | Tanjug

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je da će se sav saobraćaj koji dolazi iz pravca Mađarske i Hrvatske, a ide prema Crnoj Gori i Makedoniji, preusmeriti van Beograda. Vesić je za RTS naveo da će se tako rasteretiti deo auto-puta koji prolazi kroz grad i dodao da je deo obilaznice od Batajnice do Dobanovaca završen, kao i deo na potezu od Dobanovaca do Ostružnice. Kako kaže, trenutno se radi na izgradnji dve petlje, na Petlovom brdu i kod Orlovače.

- Radovi na Avalskom putu su gotovi i sada se radi od Avalskog puta do Bubanj potoka. U planu je da se Obilaznica, nakon završetka radova do Bubanj potoka, produži prema Pančevu, za šta će biti potrebno da se izgradi veliki drumsko-železnički most kod Vinče. Kada svi ti radovi budu gotovi, Pančevo će biti uključeno u Obilaznicu oko Beograda - rekao je Vesić.

Dodaje, da Grad Beograd radi na izgradnji još dve obilaznice od kojih je jedna spoljna magistralna tangenta koja bi trebalo da poveže tri ulazna pravca u Grad - auto put E75, Smederevski put odnosno Bulevar kralja Aleksandra i Pančevački put. Ističe da će, kada te tri saobraćajnice budu gotove, moći da se kaže da Beograd ima uređen saobraćaj i da stanovnici Beograda mogu lako i brzo da stižu do određenih delova grada bez ulaska u centar.

Zamenik gradonačelnika je naglasio da će se na taj način u potpunosti eliminisati tranzitni saobraćaj, gužve će biti smanjene, a auto-put rasterećen, dok će deo auto-puta koji prolazi kroz grad postati gradski bulevar i preći u nadležnost grada.

- Osim Topčiderskog, gradićemo i Gradski tunel koji će povezati Karađorđevu ulicu sa Bulevarom despota Stefana. Taj tunel će počinjati na izlasku novog mosta koji će biti sagrađen umesto sadašnjeg starog tramvajskog mosta, na mestu Autobuske stanice - rekao je Vesić. On je objasnio da će novi gradski tunel imati šest traka i smanjiće broj automobila u centru grada za 14 odsto.

Kako kaže, sve je spremno i za raspisivanje tendera za Topčiderski tunel, a u junu sledeće godine počeće izgradnja novog Savskog mosta, kada će biti raspisan i tender za tunel.

- Očekujemo da će 2020. godine početi izgradnja mosta preko Dunava kod Ade Huje - zaključio je Vesić.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;