Uskoro gradnja i auto-puta Pojate - Preljina

17.07.2018. | Tanjug

Tokom jučerašnje (16.07.2018) posete Vrnjačkoj Banji predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će vrlo brzo početi gradnja auto-puta od Pojata do Preljine.

- Nedeljama i mesecima razgovaramo sa onima koji treba da investiraju u ovaj deo Srbije. Razgovaramo o gradnji auto-puta Pojate - Preljina, koji će povezati Čačak, Kraljevo, Trstenik, Kruševac, Ćićevac... i uskoro krećemo i sa tim radovima i brzo ćemo da završimo - rekao je Vučić u obraćanju na svečanoj akademiji povodom 150 godina turizma u Vrnjačkoj Banji.

Predsednik Srbije je kazao da će taj auto-put biti urađen baš kao što će biti završen auto-put Beograd - Čačak, kao i do kraja godine Koridor 10 od Niša do Makedonije i Bugarske pre kraja ove godine.

Potpredsednica vlade i ministarka građevine Zorana Mihajlović istakla je da gradnja auto-puta prema Crnoj Gori i obnova barske pruge znači za Srbiju izlazak na more. Govoreći o gužvama na auto-putevima zbog letnje sezone, Mihajlović je kazala da sada imamo na auto-putevima 20 milona vozila više godišnje nego pre dve godine, upravo zato što završavamo Koridor 10 i gradimo auto-puteve.

- Svuda se gradi leti, ne može zimi da se radi asfalt - kazala je ona.

Takođe je istakla i da Srbija završava gradnju putnog Koridora 10 i radi na železničkom Koridoru 10 i podsetila da je pre desetak godina skoro sav tranzitni saobraćaj išao preko Rumunije i Bugarske, zbog čega smo izgubili milione evra.

Završavajući železnički Koridor 10 postaćemo nezaobilazna železnička ruta između istoka i zapada.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...
zoran 12.01.2022.
Mozda ce u eurima sve poskupeti zbog nikakv...
Rados 02.01.2022.
Lepa predizborna kampanja samo ne znam koja...