INFONET-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

Širom Voždovca niču "pametna" stajališta

13.07.2018. | M. S. | Novosti

Podavalska naselja, kao i gradski deo opštine Voždovac, uskoro bi trebalo da dobiju nova autobuska stajališta. Ova lokalna samouprava ima u planu da nabavi i postavi nove „pametne pečurke", na kojima će putnici dok čekaju prevoz moći da napune mobilne telefone i povežu se na bežični internet.

Kako stoji u javnoj nabavci, koju Opština Voždovac finansira u saradnji sa gradskim Sekretarijatom za javni prevoz, biće izgrađena tri modela stajališta, a prioritet će biti postavljanje stajališta na mestima na kojima ih do sada nije bilo. Osim običnih „pečuraka" sa drvenim klupama, na nekim mestima osvanuće i „pametne“ nadstrešnice sa solarnim sistemom i led rasvetom. Osim toga, sugrađani će imati i USB punjače i postolje za mobilne telefone, kao i 4G WiFi ruter za bežični internet.

Stajališta su tipska za gradski i prigradski deo, a „pametno" stajalište se razlikuje u tome što će imati solarne panele, kao i punjače za mobilne telefone - objašnjavaju u Opštini Voždovac. - Javna nabavka je u toku i postupku, tražimo najpovoljniju cenu. Sva stajališta će finansirati opština.

Na prometnijim mestima biće postavljen model sa dve drvene klupe, a osim dodatnih sadržaja za putnike, biće mesta i za reklamne poruke oglašivača.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;