INFONET-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

Nova zgrada RTV-a u drugoj polovini 2019. godine

31.05.2018. | RTV

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišli su juče (30.05.2018) radove na izgradnji nove zgrade Radio-televizije Vojvodine na Mišeluku. Mirović je tom prilikom izjavio da radovi na izgradnji nove „kuće" pokrajinskog javnog servisa teku planiranom dinamikom, te dodao da očekuje da posao bude završen u drugoj polovini 2019. godine.

- Mi smo u saradnji sa republičkom vladom i Gradom Novim Sadom zajednički pripremili ovu investiciju, kako bismo na zgarištu stare zgrade postavili nove temelje i time smo pokazali sposobnost da možemo da obnovimo ono je porušeno u NATO bombardovanju 1999. godine - kazao je predsednik Mirović.

Plan je, kako je rekao, da u drugoj polovini sledeće godine imamo potpuno novi objekat Radio televizije Vojvodine, sa novom televizijskom opremom i da, sa te lokacije, RTV počne sa emitovanjem programa.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je ovom prilikom da je ponosan na zajednički projekat Vlade Srbije, Pokrajinske vlade i Grada Novog Sada i dodao da će iz gradskog budžeta ove godine biti obezbeđena sredstva za izdvođenje radova na parternom uređenju nove zgrade RTV-a.

- Sve smo bliži danu povrtaka RTV „Vojvodina'' na staru adresu. Najavljene aktivnosti realizuju se planiranom dinamikom. Republička i Pokrajinska vlada nastavljaju da ulažu u izgradnju samog objekta, a Grad Novi Sad već ove godine priprema projektno-tehničku dokumentaciju i prve novčane iznose za parterno uređenje ovog lokaliteta, što podrazumeva izgradnju parkinga, saobraćajnica, javne rasvete i ostalih potrebnih sadržaja. Ponosni smo, i više nego zadovoljni realizacijom ovog zajedničkog poduhvata svih nivoa vlasti - naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević.

Izgradnja nove zgrade RTV počela je 22. novembra 2017. godine, 18 godina posle rušenja od strane NATO pakta.

Nova zgrada biće podignuta na Mišeluku, na istom mestu gde se nalazila zgrada porušena 3. maja 1999. godine, na dan kada se obeležava Svetski dan medija.

Zgrada će imati pet televizijskih i šest radijskih multifunkcionalnih studija i raspolagaće sa 17.530 kvadratnih metara, sa svim neophodnim tehničkim i tehnološkim pratećim prostorima. Ukupna vrednost investicije je oko 2,6 milijardi dinara.

Novac za izgradnju obezbeđen je iz republičkog i pokrajinskog budžeta, a očekuje se i podrška Grada Novog Sada.

Prva faza radova trebalo bi da bude završena početkom 2019. godine.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;