INFONET-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

Privode se kraju radovi na rekonstrukciji pešačke trake na Brankovom mostu

30.05.2018. | S.B.Milošević | Novosti

Iako je trebalo da radovi na rekonstrukciji Brankovog mosta budu gotovi, građani će morati da sačekaju još nedelju dana da bi pešice prelazili s jedne na drugu stranu reke. Radnicima Mostogradnje ostalo je da specijalnom smesom premažu gazeću površinu, a od vremenskih uslova zavisi kada će se to dogoditi. Mašine su odvezene, a majstori rasklanjaju zaštitne ograde.

- Materijali za završni premaz su dopremljeni iz uvoza i proizvođačka specifikacija zahteva njihovu striktnu upotrebu prema odgovarajućoj temperaturi i vlažnosti vazduha, od čega direktno zavisi garantni rok od deset godina - kažu iz Direkcije za gradsko građevinsko zemljište i izgradnju. - Ukoliko vremenski uslovi dozvole kvalitetnu izradu antiskid sistema, završetak radova može se očekivati u narednih nedelju dana.

Ujedno, Direkcija je raspisala javnu nabavku za dodatne radove na rekonstrukciji Brankovog mosta, jer je u toku realizacije ugovora o sanaciji koji je potpisan sa Mostogradnjom i Geogisom došlo do izmene uslova pod kojima je planirano izvođenje ugovorenih radova.

- To je prouzrokovalo izmenu tehnologije izvođenja radova i druge dodatne troškove, bez krivice dobavljača. Ovi troškovi su već učinjeni i njihovo ugovaranje se ne odražava na trenutnu dinamiku i planirani završetak radova - tvrde iz Direkcije.

Zahtev da se pusti jedna saobraćajna traka na Brankovom mostu primorao je izvođača da angažuje dodatnu tehničku opremu, postavljanje nove saobraćajne signalizacije, izradu i montažu pet platformi, kao i kompletnu promenu tehnologije zavarivanja, jer se radilo tokom zime.

Vrednost radova je 175 miliona dinara bez PDV..

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;