INFONET-468X60-BANNER

Uređenje komunalne infrastrukture prioritet u Leskovcu

30.05.2018. | I. Mitić | Novosti

Leskovačko JP Urbanizam i izgradnja je tokom poslednjih pet godina u izgradnju puteva, pešačkih staza, vodovodne i kanalizacione mreže, te 12 objekata različite namene uložilo više od milijardu dinara, a samo od početka ove građevinske sezone je za te namene iz gradskog budžeta izdvojeno 220 miliona dinara. Ovim novcem je izgrađena 41 ulica u gradu i 28 saobraćajnica van užeg jezgra - ukupne dužine 30 kilometara - uz 17.000 kvadrata trotoara, te 38 kilometara vodovodne i 9.000 metara kanalizacione mreže.

Od početka aktuelne sezone infrastrukturnih radova završena je i kompletna rekonstrukcija Svetoilijske ulice, a obnavlja se još sedam saobraćajnica u centralnoj gradskoj zoni, što je trasa od gotovo dva i po kilometra. Tome treba dodati još 700 metara novog asfalta u Ulici Mirka Gorčića u Bratmilovcu, odnosno podatak da ukupna vrednost ovih radova iznosi 75 miliona dinara.

- U saradnji sa Vladom Srbije smo završili rekonstrukciju 6,6 kilometara opštinskog puta prema Bogojevcu vrednu 56,4 miliona, kao i deo opštinskog puta od Gornje Jajine do Bunuškog Čifluka, u šta je uloženo oko 20 miliona dinara. Očekuju nas radovi na 2.300 metara puta od Miroševca do Slavujevca, što će koštati 43 miliona dinara - nabraja direktor JP Urbanizam i izgradnja Novica Nikolić.

U ovom preduzeću se nadaju i da će Vlada Srbije ove godine podržati obećanu rekonstrukciju i proširenje Bulevara Nikole Pašića. Reč je o najznačajnijem gradskom projektu, vrednom 195 miliona dinara, koji će omogućiti da se tranzitni saobraćaj prema Lebanu, Bojniku i Medveđi izmesti iz centra.

- Naše je da rešimo imovinsko-pravne odnose i „očistimo" trasu od objekata koji su na njoj građeni decenijama. Zato je lokalna samouprava izdvojila stotinak miliona dinara i sada je sve spremno za investiciju koju bi trebalo da vodi nadležno ministarstvo - objašnjava Nikolić.

Istovremeno, zbog bezbednijeg odvijanja saobraćaja, Leskovčani redovno ulažu u horizontalnu, vertikalnu i svetlosnu signalizaciju. Za 14 miliona dinara, ulice grada na Vetrnici će tokom ove sezone dobiti pet novih „ležećih policajaca" i semafor na raskrsnici Svetoilijske sa Ulicom Miloša Obilića. Izdvajanjem još oko 6,3 miliona dinara biće ugrađeno 200 novih slivnih rešetaka i 66 šaht-poklopaca sa sistemom za zaštitu od krađe, te zasađeno 120 lišćara, 250 četinara i 640 sadnica dekorativnog materijala. JP Urbanizam i izgradnja očekuje i pojačano održavanje pojedinih deonica na četiri opštinska puta, u ukupnoj dužini od tri kilometra, kao i rekonstrukcija još nekoliko ulica u centru grada.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;