INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

RZD International zainteresovan za gradnju pruge do beogradskog aerodroma

25.05.2018. | eKapija

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović razgovarala je juče (24.05.2018) sa generalnim direktorom kompanije RZD International Sergeyem Pavlovim o realizaciji projekata i novim zajedničkim projektima srpskih i ruskih železnica, među kojima je i gradnja pruge do Aerodroma „Nikola Tesla“. Mihajlović je rekla da projekti koji su dosada realizovani predstavljaju primer uspešne saradnje i da očekuje da ona bude nastavljena na novim zajedničkim projektima.

Na sastanku u Vladi bilo je reči o radovima koje izvodi ruska kompanija na rekonstrukciji i modernizaciji deonice Stara Pazova-Novi Sad, koja se nalazi na budućoj brzoj pruzi Beograd-Budimpešta, koja je deo globalnog kineskog projekta „Pojas i put“. Dogovor sa kineskom stranom o izgradnji treće deonice pruge Beograd-Budimpešta je postignut, a kroz nekoliko nedelja očekuje se i zvanično potpisivanje ugovora, rekla je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Reč je o trećoj deonici pruge od Novog Sada do Subotice, a vrednost investicije je 934 mil EUR

Takođe, bilo je reči i o potencijalnim novim projektima u Srbiji za koje je RZD International zainteresovana, uključujući izgradnju pruge do Aerodroma „Nikola Tesla“ i izgradnji novog dispečerskog centra za železnicu.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;